Cum sa...

#amenajare casa #curatenie #curatenie casa

7 solutii practice sa reduci semnificativ din timp cand faci curatenie in casa

Este foarte placut sa locuiesti intr-o locuinta care straluceste de curatenie, insa e mai putin placut sa stai toata ziua sa faci locul sa arate in acest fel. Stii foarte bine ca de fiecare data cand vine ziua de curatenie din saptamana, o mare parte din timp si energie se vor consuma pentru asta. Cum nu poti lasa praful si mizeria sa se adune in casa, nu prea exista o cale de compromis. Sunt insa solutii sa reduci semnificativ din timp atunci cand te apuci sa faci curatenie in locuinta si sa te poti bucura si de alte activitati mai relaxante.

 

7 solutii practice sa reduci semnificativ din timp cand faci curatenie in casa:

1. Strange totul de pe jos inainte

Daca vrei sa pierzi mai putin timp facand curatenie, atunci asigura-te ca nu va exista nimic sa te deranjeze. Inainte de a te apuca sa dai cu aspiratorul, ia de pe jos obiectele care ar putea sta in cale, ca sa nu te opresti de fiecare data sa dai la o parte jucarii, haine, cosuri sau alte obiecte personale. De asemenea, ia de pe covoare masuta si muta fotoliile astfel incat sa poti acoperi o suprafata cat mai mare din prima.

2. Rezolva mai multe probleme in acelasi timp

In mod normal, ar trebui sa iei toata casa la mana ca sa stergi praful, apoi sa dai cu aspiratorul, iar la final sa treci cu mopul peste toate suprafetele. O solutie prin care poti scuti foarte mult timp este un aspirator performant vertical, fara fir, cu spalare, care are mop integrat si aspirator de mana, portabil. In acest fel, vei putea curata toata casa fara sa mai fii nevoita sa treci de doua sau chiar trei ori prin aceleasi locuri.

3. Apuca-te de curatenie dimineata

Foarte important este si momentul in care te apuci sa faci curat in locuinta. Cea mai indicat este sa alegi dimineata. In aceasta parte a zilei ai si cea mai multa energie si vei putea sa termini totul intr-un ritm mai bun, lucru putin probabil daca faci curat dupa pranz, cand de obicei cauti sa te relaxezi.

4. Nu lasa totul pe ultima zi din saptamana

Daca o curatenie generala se face saptamanal sau de doua ori pe luna, ca sa scutesti timp in acele zile ar fi mai potrivit sa iti mai rupi cate jumatate de ora sau o ora in alta zi pe saptamana pentru a mai sterge rapid praful din zonele foarte vizibile. Cu cat lasi mai mult timp sa treaca pana faci urmatoarea curatenie, cu atat va dura mai mult in acel moment.

5. Pastreaza ordinea in locuinta

Ordinea joaca un rol la fel de important in aceasta privinta. O casa ordonata va parea mereu mai curata si te va ajuta pe tine sa nu mai pierzi timp incercand sa aranjezi totul la loc la final de saptamana.

6. Incepe curatenia de sus in jos

O greseala de evitat atunci cand faci curat este sa dai cu aspiratorul si mopul, iar apoi sa treci la rafturi. Si asta pentru ca tot praful de pe rafturi ar putea ajunge din nou peste locurile pe care tocmai le-ai curatat, iar astfel sa fii nevoita sa reiei procesul.

7. Plaseaza toate produsele de curatat strategic

Nu pierde timp cautand prin casa produsele de curatat, ci plaseaza-le acolo unde stii ca vor fi necesare. Tine sub chiuveta de la bucatarie produse de curatenie pentru bucatarie, sub cea de la baie produsele pentru zona respectiva, iar pentru living si dormitoare tine-le pe toate la un loc, intr-un cos.

Sursa foto: Shutterstock / Copyright: Andrey_Popov

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului