Cum sa...

#reguli curatenie #sfaturi curatenie casa #curatenie #curatenie casa

7 reguli de curatenie care iti vor face viata mai usoara

Curatenia in casa este binevenita mereu si aduce cu sine o stare de bine, de liniste. Armonia din interiorul casei se refecta si in starea ta de sine si in energia cu care iti poti desfasura restul activitatilor. De aceea a stii regulile pentru curatenie, poate sa aduca un plus valoare, facandu-ti viata mai usoara:

1. Sterge praful inainte de a da cu aspiratorul

Aceasta regula este bine stiuta de cei care adora sa aiba casa curata. Ordinea operatiilor este importanta pentru ca atunci cand stergi praful, acesta coboara in mare parte pe podea dupa o perioada de timp. Daca ai apucat sa dai cu aspiratorul, vei fi nevoit/a sa revii si a doua oara.

2. Curata frigiderul inainte de a duce gunoiul din casa

Curatarea frigiderului presupune aruncarea alimentelor stricate, expirate sau care nu iti mai sunt necesare. In momentul in care le scoti din frigider, incep sa se degradeze si vor mirosi urat. De aceea este bine sa nu ramana mult timp in casa. Varianta care te va ajuta este sa cureti tot frigiderul de resturi, iar apoi sa duci totul la gunoi.

3. In timp ce asternuturile tale sunt la spalat, poti sa cureti si saltelele

Nu multa lume se gandeste la curatarea efectiva a saltelelor atunci cand ia in calcul curatenia patului. In timp de pui asternuturile murdare la spalat, poti sa gasesti o metoda de a face o improspatare a saltelei. Poate sa fie aspirata sau data cu substante speciale care vor odoriza si curata.

4. Curata si suportul pentru periuta de dinti si cel pentru sapun

Se stie ca suportul pentru periuta de dinti este plin de bacterii daunatoare organismului. Este bine sa il cureti cu sapun de vase de oricate ori poti. La fel poti sa faci si cu suportul pentru sapun din baie.

5. Curata perdeaua de dus

Perdelele de dus par curate pentru ca sunt udate tot timpul cu apa, dar in realitate ele contin mici bacterii, urme de mucegai sau alte organisme si murdarie. De aceea este bine sa le cureti si sa le usuci bine inainte de a le pune la loc.

6. Spala geamurile care sunt pozitionate sus

In general oamenii spala geamurile care sunt la inaltime medie, insa uita sa le curete pe cele de sus. Acelea strang mult praf si microbi si este bine sa fie luate in calcul la orice curatenie, nu doar la cele mai importante din an.

7. Curata imediat cum ai varsat ceva

Oamenii tind sa amane momentul in care au varsat ceva pe podea sau pe aragaz, ori in alte locuri din casa. Considera ca este la fel daca intervin in acel moment sau daca amana. Insa realitatea este ca o pata proaspata va fi curatata imediat, insa una mai veche, intarita, va necesita multa atentie si implicare. De aceea daca ai varsat ceva, ia o carpa sau un servet curat si acorda atentie pe loc situatiei create. Daca vei proceda asa, totul va fi mai simplu de rezolvat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea