Cum sa...

#obiecte pline de microbi #microbi casa #microbi #dezinfectare #curatenie casa

7 obiecte din casa pline de microbi! Trebuie sa le dezinfectezi URGENT!

O casa curata este o casa sanatoasa! Chiar daca intotdeauna mai este ceva de facut prin casa pentru ca totul sa fie curat, acorda prioritate catorva obiecte care de obicei, ajung sa fie pline de microbi. Iata care sunt acestea si ce masuri trebuie sa iei urgent!

1. Buretii de vase si prosoapele de bucatarie

Bucataria este unul dintre locurile din casa in care microbii isi fac loc cel mai usor, iar buretii de vase sunt cele mai contaminate obiecte din locuinta. Buretii de vase sunt un loc propice in care bacterii precum salmonella si E.coli se pot dezvolta in voie. Cel mai sigur mod prin care poti sa ai mereu bureti de vase curati este sa ii inlocuiesti in fiecare saptamana. Alte metode, cum ar fi dezinfectarea in cuptorul cu microunde, s-au dovedit in timp ineficiente.

Prosoapele de bucatarie sunt mai usor si mai sigur de dezinfectat, cu ajutorul produseloe speciale, cu inalbitor sau la un ciclu de dezinfectare in masina de spalat. Pentru a tine microbii la distanta, schimba prosoapele de bucatarie in fiecare zi.

2. Suportul pentru periute de dinti

Un alt loc din casa in care microbii se aduna usor este baia, iar suportul pentru periute de dinti este locul in care acestia se regasesc in numar mare. In suportul pentru periute de dinti pot fi gasiti microbi periculori precum: listeria, E.coli sau streptococi. Spala suportul in masina de spalat vase sau manual, cu apa fierbinte si sapun, daca acesta nu este din material rezistent in masina de spalat vase. Foloseste substante dezinfectante o data pe saptamana pentru a curata suportul pentru periute de dinti.

3. Castroanele animalelor de companie

Castroanele cateilor si pisicilor din casa trebuie spalate in fiecare zi. Bolurile din care animalele de companie mananca si beau apa sunt pline de microbi. Aceste castroane trebuie spalate zilnic cu apa si detergent si clatite foarte bine, pentru a nu le permite microbilor sa se dezvolte. In plus, o data pe saptamana este indicat sa le pui intr-un ameste de apa si clor timp de 10-15 minute, pentru a le dezinfecta.

4. Chiuveta din bucatarie

Microbii din bucatarie ajung usor si in chiuveta, nu doar pe buretii de vase. Toate bacteriile de pe carnea cruda si alte alimente pot ajunge si in chiuveta. Pastreaza aceasta zona din bucatarie cat mai curata, avand grija sa dezinfectezi chiuveta o data sau de doua ori pe saptamana.

5. Bateria de la chiuveta din baie

Este normal ca robinetii de la chiuveta din baie sa fie plini de microbi pentru ca de obicei sunt folositi cu mainile murdare. Doar ca, robinetul este deschis atunci cand ai mainile murdare, te speli pe maini si ajungi sa il inchizi atunci cand ai mainile curate, iar in acest fel se produce contaminarea cu microbi.

Una dintre cele mai sigure solutii este sa investesti intr-o baterie cu senzori care se activeaza prin miscarea mainilor. Altfel, ce poti sa mai faci este sa dezinfectezi bateria cu spray sau servetele dezinfectante in fiecare zi.

6. Telecomenzile si electronicele

Telecomenzile si aparatele electronice sunt pline de germeni pentru ca sunt folosite de multe ori pe zi. In fiecare saptamana, este recomandat sa dezinfectezi aceste obiecte cu servetele umede. Sterge cu solutii dezinfectante speciale pentru aparatura electronice, telecomenzile, tastaturile, ecranele telefoanelor si tabletelor.

7. Manere, intrerupatoare si clante

Manerele de la usi, intrerupatoarele si clanetele de la usi sunt locuri pline de microbi. Foloseste servetele dezinfectante pentru a curata aceste zone in fiecare saptamana. In acest fel, tu si familia ta sunteti feriti de pericolele care pot fi provocate de microbi.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare