Cum sa...

# curatare obiecte casa #obiecte casa #amenajare casa #curatenie casa

7 obiecte din casa pe care uiti sa le cureti si sunt dezgustatoare!

Unele obiecte din casa, de care uiti de multe ori, au nevoie sa fie curatate aproape zilnic. Atunci cand in joc este sanatatea si siguranta intregii familii, nu ar trebui sa lasi sa se depuna murdarie sau bacterii pe unele dintre cel mai des folosite obiecte din casa ta. Cele mai multe dintre aceste obiecte le poti curata cu solutii eficiente pe care le prepari acasa, cu ingrediente pe care le ai in bucatarie.

Manerele din bucatarie

Atunci cand gatesti in bucatarie se intampla sa atingi manerele de la dulapuri, frigider sau cuptor, cu mainile murdare. Daca nu le vei curata imediat ce termini treaba, aceste locuri ajung sa fie pline de germeni si bacterii. Curata manerele din bucatarie cel putin o data pe saptamana cu o solutie din apa calda si otet. Niciodata aceste manere nu vor fi suficient de curate, daca nu aplici aceasta solutie pentru a le dezinfecta.

Suportul pentru periutele de dinti

Suportul pentru periutele de dinti ar trebui sa fie curatate de murdaria care se depune, cel putin o data pe saptamana. Poti spala accesoriile de acest fel, din baie, in masina de spalat vase, dar le poti dezinfecta si cu apa fierbinte si sapun. In perioda virozelor, este recomandat chiar sa fierbi periutele de dinti in apa pentru doua sau trei minute.

Balustradele

In cazul in care ai o scara interioara in locuinta nu omite sa cureti tot timpul balustrada acesteia, pentru ca este un loc expus la germeni. Prepara o solutie din apa calda si otet si sterge balustrada cu un prosop de hartie, inmuiat in acest amestec.

Intrerupatoarele

De multe ori pui mainile murdare pe intrerupatoarele de lumina sau veiozele pe care le ai in casa, de aceea nu trebuie sa uiti sa le cureti tot timpul. Dezinfecteaza intrerupatoarele cu o bucata de panza, apa calda si otet. Sterge apoi cu o bucata de material textil uscat.

Robinetii de la chiuveta

Robinetii de la chiuveta sunt printre cele mai murdare obiecte din casa. Curata robinetii zilnic cu apa calda si sapun, iar pentru a le reda stralucirea, prepara o pasta din bicarbonat de sodiu si otet, aplica pe robineti acest amestec si apoi clateste.

Buretii din bucatarie

Vasele si suprafetele din bucatarie nu vor fi niciodata curata, daca nu dezinfectezi tot timpul buretii de vase. O data pe saptamana, curata buretii din bucatarie cu apa fiarta si otet. Pentru o curatare in profunzime, poti folosi inalbitor sau poti pune buretii la dezinfectat in cuptorul cu mircounde sau masina de vase.

Tastatura si mouse-ul

Gandeste-te doar de cate ori ai tusit, ai stranutat sau ti-ai suflat nasul, atunci cand stateai la birou. Acum, incearca sa iti aduci aminte cand a fost ultima data cand ai curatat tastatura si mouse-ul. Indeparteaza toate bacteriile si toti germenii care se depun pe aceste obiecte de pe birou. O varianta este sa detasezi aceste accesorii de la computer si sa le periezi usor cu o periuta de dinti si putina apa in care ai dizolvat niste sapun.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea