Cum sa...

#sfaturi fbi #casa hoti #fbi #hoti #protejare casa hoti

7 moduri in care-ti poti proteja casa de hoti! Sfaturi de la FBI

Odata cu venirea primaverii, petreci tot mai putin timp in casa. In plus, weekendurile sunt perfecte pentru o evadare in natura iar sezonul vacantelor este tot mai aproape. Astfel, riscul ca locuinta ta sa fie sparta, in timp ce nu esti acasa, este tot mai mare. Iata cateva sfaturi de la agentii FBI pentru a-ti proteja casa de hoti.

1. Instaleaza camere de supraveghere

Camerele de supraveghere sunt un must. Iti poti instala o camera, atat in afara casei (daca stai la curte) cat si in interior, in fiecare camera. Alege insa unele mici, ce nu pot fi sesizate de hoti, deoarece risti ca acestia sa le distruga, iar orice dovezi impotriva lor vor fi compromise.

2. Schimba usile si ferestrele cu unele sigure

"Cea mai usoara cale de acces intr-o locuinta, pentru hoti, sunt usile si ferestrele nesecurizate", spune Steve Kardian, agent FBI, pentru rd.com.

Cu cat usile sunt mai masive si au numeroase incuietori, cu atat va fi mai dificil pentru hoti sa patrunda in interiorul casei. Poti opta cu incredere pentru usi din metal, din fibra de sticla sau din lemn solid.

3. Instaleaza alarme

Sistemele de securitate sunt accesibile oricui si usor de folosit. Agentul FBI Douglas Kane recomanda sistemele de securitate cu senzori de detectie a miscarii. In prezent exista si sisteme de securitate ce pot fi conectate la telefon sau tableta, astfel incat le poti controla de oriunde si le poti inchide inainte de a intra in casa.

In ceea ce priveste ferestrele, cele mai sigure sunt cele din policarbonat.

4. Alege un seif de calitate

Un seif este un must in orice locuinta. Tine toate bijuteriile de valoare in acesta si actele importante, cum sunt cele de la casa, masini, etc. Atentie insa, alegerea seifului este foare importanta, daca nu vrei ca hotii sa ti-l fure cu totul. Asadar, opteaza pentru un seif incastrat in beton, ce nu poate fi scos de hoti, din casa, sau pentru unul foarte mare si greu. Evita sa le ascunzi in spatele tablourilor sau oglinzilor, deoarece acestea sunt primele locuri in care hotii vor cauta.

5. Nu spune nimanui cand pleci de acasa

Desi arzi de nerabdare sa pleci in weekend la munte, sau o saptamana in vacanta, nu face public acest lucru, mai ales pe retelele de socializare. Pastreaza aceste informatii doar pentru tine si pentru cei mai apropiati oameni din viata ta: familie si prieteni foarte buni, pe care stii ca te poti baza si ca nu vor spune altcuiva.

6. Ai animale de companie? Stii cui le lasi in grija?

Cand ai animale de companie si pleci in vacanta, cineva trebuie sa vina sa aiba grija de ele. Este foarte important, ca persoana care-ti intra in casa pentru a le hrani sau pentru a plimba cainele sa fie o persoana de incredere, pe ca o cunosti. Poate fi un prieten apropiat sau o ruda. In momentul in care apelezi la un strain, trebuie sa-ti asumi faptul ca riscul sa fii jefuit este foarte mare.

7. Stai la curte? Construieste un zid de protectie, cu ajutorul plantelor

Daca stai la casa, cel mai usor mod in care hotii pot patrunde in curte este catarandu-se pe gard. Un mod simplu, dar si estetic in acelasi timp, de a tine hotii la distanta este sa plantezi plante cataratoare pe gard. Opteaza insa pentru unele care au spini, precum trandafirii sau gladita. Totodata, poti instala deasupra gardului un sistem din sarma ghipata. Daca acesta este ascuns de plante, cu atat mai bine!

Sursa foto: simplisafe.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare