Cum sa...

# amenajarte casa # rpegatire casa toamna # design casa #design interior #toamna

7 moduri in care iti poti pregati casa pentru toamna

In prag de toamna, micile schimbari sunt bine-venite in casa. Nu este nevoie sa investesti in noi piese de mobilier, sa schimbi covoarele sau lustrele, ori sa inlocuiesti parchetul, pentru a avea senzatia de nou si proaspat. Poti sa iti pregatesti casa pentru toamna fara sa cheltuiesti bani, ci doar focusandu-te pe anumite detalii.

1. Fa ordine

Livingul poate capata imediat un aer proaspat, daca pui toate lucrurile din camera la locul lor, astfel incat sa fie ordine. Uita-te in incapere cu un ochi critic si scapa de lucrurile inutile care incarca spatiul si il face sa arate anost si obositor. Alege sa pastrezi doar ceea ce iti este util si gaseste locul potrivit pentru fiecare obiect, pentru ca doar asa casa va parea ordonata.

2. Rearanjeaza mobila

Aranjeaza mobila din living pentru a crea senzatia de liniste si relaxare. Aceasta este unul dintre cele mai simple si deloc costisitoare moduri in care iti poti redecora casa pentru aceasta toamna.

3. Fa schimb de accesorii cu pritetenii

In loc sa cumperi decoratiuni si accesorii noi pentru a da un aer nou incaperii, intreaba-ti cunoscutii daca nu iti pot imprumuta ei, pentru cateva luni, piese decorative de care nu au nevoie. O lampa, perne decorative, tablouri sau statuiete pentru mobila sunt doar cateva lucruri pe care le poti imprumuta de la prieteni, atunci cand cauti sa aduci ceva nou in casa, in prag de toamna.

4. Picteaza unul dintre peretii din living

Poti transforma unul dintre peretii din living in punctul de atractie al incaperii. Foloseste ustensile si vopsea speciala pentru a desena forme geometrice sau un alt model care iti place direct pe perete.

5. Muta obiectele dintr-o incapere in alta

Un alt mod simplu si care nu implica alte costuri pentru a redecora casa este sa muti anumite obiecte dintr-o camera in alta. De exemplu, poti muta un tablou pe care il tii in dormior, pe unul dintre rafturile bibliotecii din living sau sa muti o planta cu frunze verzi pe care ai tinut-o pana acum in baie, undeva langa locul de servit masa. Mai poti schimba draperiile dintr-o camera in alta si totul va arata diferit.

6. Aduna decoratiuni de toamna din natura

Fie ca aduni frunze, castane, ghinde pentru a face un aranjament de sezon intr-un bol sau aduni ramuri uscate pe care sa le asezi intr-o vaza, decorartiunile de toamna pe care le gasesti direct in natura si le aduci acasa vor da un aer proaspat spatiului si vor pregati casa pentru acest frumos sezon.

7. Gaseste o noua utilitate obiectelor din casa

Atunci cand vrei sa dai o noua utilitate obiectelor pe care le ai deja prin casa, posibilitatile sunt multe. De exemplu, cu o sticluta de oja pe care nu o mai folosesti poti sa pictezi rama unui tablou, ce va capata imediat un aspect cu totul nou. Mai poti transforma cu putina imaginatie si indemanare, o veche valiza intr-o masuta vintage pentru cafea, iar cosurile tesute care stau ascunse prin dulapuri, pot deveni decoratiuni pentru un perete.

Sursa foto: ofdesign.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea