Cum sa...

# organizare cratite # organizare oale #oale #cratite #organizare bucatarie

7 moduri geniale in care poti organiza oalele, tigaile si cratitele din bucatarie

Cauti in permanenta solutii care sa te ajute sa mentii ordinea in bucatarie? Atunci inspira-te din cateva moduri geniale in care poti depozita oalele si cratitile din bucatarie.

De la moduri ingenioase de a folosi fiecare loc din bucatarie, pana la elemente care vin si completeaza decorul, alege ce se potriveste cel mai bine la tine acasa.

1. Foloseste carligele si agatatorile

Cateva carlige banale te pot ajuta sa utilizezi eficient spatiile goale din bucatarie si sa le transformi in locuri ideale de depozitare pentru tigaile si cratitele din bucatarie. Poti prinde aceste carlige si in locuri mai putin practice, cum ar fi intre dulapul de bucatarie si perete sau pe partile laterale ale dulapurilor.

2. Organizator pentru capace

Daca ai facut ordine printre tigaile, cratitele si oalele din bucatarie, procedeaza la fel si cu colectia de capace pe care o ai. Un organizator pentru capace, suspendat pe un perete din bucatarie, iti permite sa pui in ordine capacele de diferite dimensiuni.

3. Pastreaza cratitele cu capac

Un mod simplu si rapid de a avea ordine printre cratitele din bucatarie, este sa tii fiecare cratita sau oala cu capacul sau, atunci cand le pui in dulap. Pentru a face si mai mult spatiu acolo unde le tii cand nu sunt folosite, aseaza capacul cu fata in interiorul cratitei. In acest fel, vei putea pune mai multe cratite unele peste altele.

4. Foloseste o bara pentru a atarna oalele si cratitele

Pentru a folosi partile laterale ale dulapurilor, prinde o bara pentru prosoape care se utilizeaza de obicei in baie. Un spatiu gol se poate transforma rapid intr-un loc practic pentru depozitare. Pentru ca pe aceasta bara nu va incapea toata colectia de oale si cratite, le poti prinde aici pe cele pe care le folosesti cel mai des. De asemenea, mai poti folosi acest suport pentru a depozita acele oale si cratite care au aun aspect placut.

5. O scara suspendata

Daca alegi un decor cat mai rustic, dar si noncoformist pentru bucataria ta, atunci prinde de tavan o scara. Ii poti da putina culoare, vopsind-o intr-un verde crud, apoi agata acolo intreg arsenalul de cratite si oale pe care il ai in bucatarie. Incearca aceasta varianta de a depozita oalele si cratitele doar daca ai o bucatarie suficient de spatioasa pentru a prinde scara de tavan.

6. Decoreaza pe perete

Daca ai un perete suficient de generos in fata chiuvetei sau a aragazului, atunci prinde pe el cuiere pentru a atarna acolo cratitele si tigaile si alte ustensile de bucatarie. In acest fel, ai un spatiu de depozitare excelent si in acelasi timp vei gasi rapid fiecare obiect de care ai nevoie. Daca ai o colectie colorata de cratite si oale, atunci peretele tau va arata spectaculos.

7. Oraganizator mobil

Acest organizator are rafturile de sus mai inguste si mai inalte in partea de jos. Il poti trage cu usurinta afara din dulap si vei gasi imediat ceea ce cauti, pentru ca oalele mai mari sunt pe rafturile de jos, iar cele mici pe raftul de sus.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului