Cum sa...

# scoatere pete #pete textile #pete de cafea #indepartare pete #pete

7 moduri eficiente de a scoate petele de cafea de pe textile

Daca esti o persoana care iubeste cafeaua, cu siguranta te-ai confruntat pana acum cu problema varsarii petelor de cafeaua pe diverse tipuri de textile. Insa, eliminarea acestor tipuri de pete nu este intotdeauna complicata, mai ales ca exista mici trucuri la care poti apela si care necesita utilizarea unor elemente pe care sigur le ai in casa.

Iata asadar sapte moduri eficiente prin care poti indeparta petele de cafea de pe haine, covor sau lenjerii.

1. Apa rece

Cu toate ca poate parea prea simplu pentru a da rezultate, apa rece functioneaza de minune pentru a scoate petele de cafea. Pune apa rece pe partea din fata si din spate a materialului patat si curata pana cand pata va deveni inexistenta. Tine insa cont de faptul ca acest truc ofera rezultate doar in cazul in care pata este una proaspata.

2. Otetul

Un alt element pe care il ai in bucataria ta si care poate fi folosit si in alte scopuri, este otetul. Acesta este benefic in eliminarea petelor de cafea de pe textile datorita acidului sau. Poti amesteca otetul cu apa, dupa care inmoi o carpa in amestec si speli pata de cafea pana cand va fi complet indepartata.

3. Pasta de dinti

Pasta de dinti este cunoscuta datorita efectului de exfoliere pe care il are. Aceasta poate fi utilizata nu doar pentru a curata dintii, ci si pentru a mentine aspectul curat al adidasilor albi sau chiar pentru a scoate petele de cafea. Pune pasta de dinti pe o periuta mai veche si aplic-o peste pata. Periaza pana cand vei reusi sa scoti pata de cafea din tesatura, dupa care clateste bine. Insa, asigura-te ca vei folosi pasta de dinti alba pentru aceasta operatiune.

4. Galbenusul de ou

Un truc care te poate lua prin surprindere este cel care recomanda folosirea galbenusului de ou. Bate galbenusul de ou, inmoaie un prosop de panza in acesta si freaca pata de cafea pentru aproximativ un minut. In final, clateste bine cu apa, iar pata va disparea complet.

5. Bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este asemanator pastei de dinti, acesta fiind abraziv si reusind sa elimine cu usurinta petele de cafea. Exista doua moduri prin care poti folosi bicarbonatul de sodiu. Amesteca-l fie cu apa, fie cu detergent de rufe, in cazul in care pata este una mai profunda. Apoi freaca bine pata de cafea pana cand aceasta va fi indepartata complet.

6. Crema de ras

Datorita unor ingrediente precum surfactanti si agenti de curatare pe care crema de ras le are in compozitie, aceasta ofera bune rezultate in ceea ce priveste indepartarea petelor de cafea. Aplic-o peste pata, freaca cu atentie si clateste in final.

7. Bere

Berea nu te ajuta doar sa te racoresti in zilele calduroase de vara, ci este benefica si pentru a scoate petele de cafea de pe covor. Toarna putina bere direct peste pata si, folosind o perie sau un prosop, asigura-te ca aceasta intra in material. Pentru a indeparta in mod eficient petele de cafea, poate fi nevoie sa repeti acest proces de cateva ori.

Sursa foto: wiesz.net.pl

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea