Cum sa...

# metode ingenioase reparare fermoar # reparare fermoar #fermoar

7 metode ingenioase de a repara un fermoar

Fermoarele sunt sisteme ingenioase, versatile, confortabile si sigure pentru a inchide genti, corturi, haine, etc. Cu toate ca unele modele sunt atat de bine realizate incat par sa nu aiba moarte, ne intalnim si cu cazurile in care fermoarele se strica. Din fericire, exista solutii ingenioase pentru a le repara.

Repararea fermoarlui prin inlocuirea elementului de glisare

Ca e vorba despre fermoarul de la o geanta sau de la o haina, daca glisorul nu mai inchide zimtii, se poate inlocui cu unul nou. Pur si simplu il scoti pe cel vechi (daca este necesar, poti descoase un pic cusaturile din capatul benzilor cu zimti) si il inlocuiesti cu unul nou. Nu uita sa refaci cusaturile desfacute sau sa adaugi un opritor nou pentru fermoar.

Repararea fermoarelor cu bucla inchisa de la corturi

Incepe prin a indeparta cusaturile din capatul inferior al fermoarului. Scoate opritorul metalic din partea inferioara a fermoarului, fara a rupe tesatura. Indeparteaza vechiul glisor si inlocuieste-l cu unul nou. Pozitioneaza dintii fermoarului in canelurile superioare ale noului glisor, impinge-le pana jos si apoi trage usor fermoarul pentru a fii sigur ca ai gasit pozitia corecta a glisorului pe piesele de fermoar. Nu uita sa cosi un nou opritor in partea inferioara a celor doua piste cu fermoar.

Dintii fermoarului se inchid cu intermitente

In cazul in care intampini dificultati in inchiderea fermoarului de pe geanta sau valiza, este posibil sa fie de vina uzura dintilor. Pentru a remedia acest lucru, poti unge dintii cu ceara de lumanare sau sapun. Asigura-te, insa, ca nu infunzi dintii cu lubrifiantul utilizat.

Scurtarea unui fermoar

In situatia in care fermoarul este prea lung, depasind lungimea zonei careia ii este destinat, exista posibilitatea sa il scurtezi. Dupa taierea la dimensiunea dorita, cu ajutorul unui cleste, scoate dopurile metalice din bucata taiata si ataseaza-le pe zona ramasa. In cazul in care fermoarul nu are dopuri metalice, foloseste ac si ata pentru a realiza cusaturi de orprire in partea inferioara a fermoarului.

Repararea unui fermoar cu dintii de jos lipsa

Pentru a repara dintii de jos lipsa ai unui fermoar, va fi necesar sa indepartezi capatul inferior. Inchide fermoarul pana desupra zonei deteriorate si fixeaza portiunea de jos, in imediata vecinatate a zimtilor stricati. Creeaza in acea portiune un opritor pe care sa stii ca te poti baza. Indeparteaza zona deteriorata de fermoar si coase portiunea care a ramas descoperita

Tractiunea de fermoar s-a rupt

Daca tractiunea fermoarului, sau cheita acestuia, s-a rupt si ai nevoie de o solutie rapida, inlocuieste-o cu o agarafa sau un inel de breloc. Astfel vei avea o tractiune de fermoar temporara pe care o poti schimba cu una permanenta de indata ce va fi posibil.

Cum sa repari un fermoar blocat cu detergent de rufe

Daca fermoarul este blocat, poti incerca sa remediezi problema aplicand detergent lichid de rufe. Pur si simplu, aplica un strat de detergent pe fermoarul blocat si incearca sa inchizi sau sa deschis fermoarul. Detergentul lichi de rufe va functiona ca un lubrifiant.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea