Cum sa...

# depozitare pod #pod

7 lucruri pe care sa nu le depozitezi niciodata in pod

Atunci cand vrei sa faci loc in casa si sa lasi spatiul cat mai aerisit, obiectele de care nu mai ai nevoie si care ocupa mult loc ar trebui depozitate in alta parte. Podul casei este o varianta buna si la indemana pentru a pune acolo multe dintre lucrurile din casa, insa nu poti depozita orice in acest loc. Afla care sunt lucrurile pe care nu trebuie sa le depozitezi niciodata in pod daca vrei sa le pastrezi in stare buna.

Pozele de familie

Pozele de familie care au o valoare sentimentala deosebita nu trebuie depozitate in pod, pentru ca in scurt timp se vor distruge. Schimbarile mari de temperatura si umiditatea dintr-un astfel de loc vor afecta calitatea pozelor. Pentru a le pastra in siguranta, depoziteaza pozele de familie in incaperi cu aer uscat sau in dulapuri ori sertarele din casa.

Mobilierul din lemn

Lemnul absoarbe umiditatea si caldura, iar mobilierul va avea de suferit atunci cand este depozitat in pod. Cel mai bine este sa pastrezi mobila din lemn in incaperi cu temperatura controlata.

Documente importante

Diplome, certificatele familiei si alte acte importante trebuie depozitate in locuri cat mai sigure, asa cum sunt dulapurile din casa sau din birou. Atunci cand sunt depozitate in pod, pot fi distruse de mucegai, de fluctuatiile de temperatura, umiditate sau pot fi chiar roase de soareci.

Obiecte din piele

Obiectele din piele, fie acestea genti, pantofi, haine sau chiar canapele nu ar trebui depozitate in pod. Caldura, dar si frigul de aici vor face ca pielea sa isi piarda elasticitatea. Specialistii recomanda depozitarea acestor obiecte in dulapuri sau in incaperi cu temperatura controlata.

Instrumente muzicale

Poate fi la indemana sa depozitezi in pod instrumentele muzicale, cum ar fi o toba mostenita de la bunici sau o chitara pe care ti-ai dorit-o atat de mult in copilarie, in sperata ca la un moment dat vei avea timp sa canti la ele. Dar, din moment ce temperatura din pod nu este una constanta, depozitarea instrumentelor muzicale din lemn, in acest spatiu, nu este o idee buna. Cel mai bine ar fi sa le faci loc pe un raft dintr-un dulap in casa.

Conservele pentru iarna

Gospodinele care pregatesc conservele pentru iarna ar trebui sa isi ia gandul de a le depozita in pod pana cand acestea ajung sa fie consumate de familie. Din cauza temperaturilor care fluctueaza in acest loc, conservele vor fi compromise. Recomandat este ca toate conservele pentru iarna sa fie pastrate pe rafturi in camara sau in dulapuri.

Carti

La fel ca si actele importante sau pozele de familie, cartile trebuie pastrate in incaperi cu aer uscat. Caldura prea mare sau fluctuatiile de umiditate ajung sa distruga intreaga colectie de carti, in scurt timp. Daca nu ai suficient spatiu in casa pentru a le pastra sau pentru a amenaja o biblioteca pentru acestea, o varianta ar fi sa le donezi la anticariate sau chiar la biblioteca din zona in care locuiesti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare