Cum sa...

#sfaturi curatenie #pasta de dinti #pasta #curatenie casa

7 lucruri pe care le poti curata cu pasta de dinti

De-a lungul anilor, oamenii au descoperit ca pasta de dinti obisnuita poate fi utilizata nu numai pentru a curata dintii, ci si diverse obiecte. Pasta de dinti este usor abraziva, ceea ce o face perfecta pentru indepartarea petelor rezistemte. Totodata, aceasta este suficient de blanda astfel incat sa nu zgarie suprafetele delicate, cum ar fi smatul dintilor. In plus, unele paste de dinti au formule de albire, ceea ce le face si mai eficiente in indepartarea petelor.

Pentru cele mai bune rezultate, testeaza efectul pastei de dinti pe o suprafata mica, inainte de aplicarea pe intregul obiect. Asigura-te ca aceasta nu afecteaza culoarea sau vopseaua.

Adidasi din piele alba

Daca adidasii tai din piele alba s-au patat si nu ai reusit sa ii cureti cu nimic, incearca o solutie pe baza de pasta de dinti. Amesteca o lingura de pasta de dinti alba, o lingura de bicarbonat de sodiu si o lingura de apa. Folseste o periute de dinti moale pentru a aplica solutia obtinuta pe pete, frecand usor cu miscari circulare. In final, sterge suprafetele cu o carpa umeda, moale si apoi usuca-le foarte bine.

Placile de linoleum

Daca podeaua ta este de linoleum si are zone patate pe care nu mai reusesti sa le cureti cu solutiile obisnuite, foloseste pasta de dinti alba. Aplic-o pe o carpa curata si freaca foarte bine zonele patate, folosind miscari circulare. Insista pana la indepartarea completa a petelor, sterge cu o carpa umeda curata si usuca foarte bine.

Arginataria

Pentru a reda stralucirea tacamurilor sau a oricaror alte obiecte din argint, foloseste pasta de dinti. Freaca bland fiecare piesa cu pasta de dinti non-gel si fara albire, folosind o carpa moale. Clateste si usuca foarte bine.

Talpa fierului de calcat

In cazul in care talpa fierului tau de calcat este acoperita cu depozite minerale si calcar, pasta de dinti poate fi solutia de curatare. Freaca pasta de dinti pe talpa fierului si apoi strege cu atentie resturile cu o carpa curata. Pentru a te asigura ca ai indepartat toate reziduurile, foloseste fierul pentru a calca o carpa inainte de a trece la camasile preferate.

Robinete si manere din crom

Daca ai feronerie si accesorii din crom, le poti face sa arate ca noi folosind o cantitate mica de pasta de dinti si o carpa curata. Sterge reziduurile ramase cu o carpa moale umeda.

Chiuveta din baie

In mod ironic, tocmai petele de pasta de dinti de pe chiuveta din baie sunt solutia pentru a face chiuveta sa straluceasca de curatenie. Folosind un burete umed sau un prosop de hartie, freaca pasta de dinti alba cu o miscare circulara in jurul chiuvetei si apoi clateste foarte bine.

Clapele pianului

Indiferent daca ai un pian vechi cu taste de fildes sau unul modern cu taste din plastic, o picatura de pasta de dinti poate indeparta petele de pe acestea. Se freaca fiecare clapa cu o cantitate mica de pasta de dinti si un tampon de bumbac, apoi se sterge si se usuca prin tamponare cu o carpa curata, moale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare