Cum sa...

#curatenie casa #amenajare casa #obiecte inutile

7 lucruri inutile de care trebuie sa scapi pentru a avea o casa curata

Esti inconjurata de fel si fel de maruntisuri pe care nu mai stii cu niciun chip pe unde sa le depozitezi. Inainte sa cauti noi si noi solutii, ar fi bine sa te gandesti ce iti foloseste si ce nu. Iata 7 lucruri de care te poti descotorosi cu siguranta fara sa pierzi nimic:

1. Ustensile de bucatarie

Nu-i asa ca sertarul in care depozitezi lingurile de lemn, polonicele si spatulele pentru prajituri e plin ochi si abia il mai poti inchide? Iata solutia cea mai simpla pentru a-ti da seama ce-ti este util si ce nu, mai ales ca ai cu siguranta multe dubluri printre ele: muta toate ustensilele de bucatarie intr-o cutie si, pe masura ce folosesti cate una, spal-o si aseaz-o in sertar. In 3-4 saptamani ai sa vezi cam ce ti-e util si ce nu.

2. Recipiente de plastic

Dulapul s-a umplut de cutii si capace pe care atunci cand le-ai cumparat ai fost convinsa ca le vei folosi pentru a depozita in frigider alimentele. Si ai luat o multime: mari, mici, adanci sau rotunde, toate stau acum claie peste gramada. Fa o usoara trecere in revista si vezi pe care nu le mai folosesti de cam multa vreme. E clar ca de acelea trebuie sa scapi. Daca nu te induri sa le arunci, cel putin muta-le in pivnita.

3. Condimente

Nu mucegaiesc, dar nici nu sunt valabile o vesnicie. Asa ca ia la rand toate cutiutele de condimente si vezi care si-a mai pierdut din gust si din miros. Care nu trec testul trebuie sa ajunga direct in cosul de gunoi.

4. Facturi si bonuri

E bine sa pastrezi facturile si bonurile de casa o vreme. Insa daca deja le colectionezi si pe cele de acum 5-6 ani e clar ca exagerezi. Triaza-le si arunca ce nu mai are nicio sansa sa iti foloseasca.

5. Reviste

Ai un teanc de reviste la capul patului? Probabil ca cele mai multe sunt mai vechi de doua luni si tu inca nu ai apucat sa le citesti. Mai bine doneaza-le la o casa de batrani sau du-le la un centru de reciclat.

6. Haine

Ai cu siguranta in sifonier haine pe care nu le-ai mai purtat de luni sau poate chiar ani. Da, e greu sa renunti la ele, dar daca s-au demodat sau esti sigura ca nu mai ai nicio sansa sa incapi in ele, scapa de ele. Doneaza-le si sigur vei face pe cineva fericit.

7. Medicamente

In sertarul cu medicamente sunt cu siguranta fiole expirate. Atentie! Siropurile de tuse odata deschise nu mai sunt valabile decat cateva luni. Asa sa fa o curatenie rapida si ai sa vezi ca vei mai pastra doar cateva analgezice pe care sigur le-ai cumparat recent.

Sursa foto: hbbuildinganddesign

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului