Cum sa...

#curatenie zilnica #curatenie #curatare casa #sfaturi curatenie casa #sfaturi curatenie #curatenie casa

7 lucruri din casa pe care trebuie sa le cureti zilnic

Exista in casa cateva lucruri pe care, daca le vei curata zilnic, tii la distanta germenii si bacteriile si in acelasi timp, nu vei mai depune mult efort atunci cand ai in plan sa faci curatenie generala. Curata aceste locuri din locuinta in fiecare zi si te vei bucura de curatenie si prospetime.

1. Prosoapele pentru maini

Prosoapele pentru maini pe care le folosesti in baie sau la bucatarie ar trebui schimbate o data la cateva zile, daca nu, chiar zilnic, mai ales daca ai o familie numeroasa. Prosoapele mici pentru maini se murdaresc usor pentru ca sunt folosite de mai multe ori pe zi.

2. Cabina de dus

Dusul este unul dintre locurile din casa care trebuie mentinute curate. De fiecare data dupa ce faci dus, foloseste o racleta pentru geamuri care va grabi uscarea cabinei de dus. Uscand de fiecare data cabina de dus, impiedici formarea mucegaiului si depunerea murdariei, astfel va fi mai usor sa faci curatenie cu urmatoarea ocazie.

3. Mobila de bucatarie

Blatul mobilierului din bucatarie este de multe ori la indemana pentru a pune acolo cheile de la masina, telefonul sau poseta, insa acest lucru inseamna ca este si foarte murdar. Curata si dezinfecteaza in fiecare zi aceasta zona din bucatarie. Tine cont si foloseste servetele diferite pe suprafetele pe care le cureti, pentru ca altfel nu faci decat sa imprastii microbii dintr-o parte in alta.

4. Aparatul pentru cafea

Aparatul pentru cafea este folosit zilnic, de aceea si curatarea acestuia e recomandat sa se faca dupa fiecare utilizare. Aparatul de cafea este un loc in care mucegaiul si bacteriile isi fac loc cu usurinta, de aceea este nevoie sa fie mentinut curat. Spala in fiecare zi partile detasabile ale aparatului fie in chiuveta sau in masina de spalat vase, apoi sterge si exteriorul aparatului cu o laveta uscata.

5. Vasele murdare

Incearca sa nu lasi vasele murdare dupa ce ai mancat. Resturile de mancare, sosul uscat sau firmiturile pot fi o atractie pentru gandacii de bucatarie si in acelasi timp fac spalarea vaselor a doua zi, mai dificila. Pentru a evita un dezastru in bucatarie poti spala usor farfuriile manual sau la masina de spalat vase, fara sa le clatesti si sa continui cu ele a doua zi.

6. Firmiturile de pe podea

De cate ori gatesti ceva in bucatarie este aproape imposibil sa nu scapi pe jos mancare, firmituri, resturi. Tot ce trebuie sa faci este sa maturi si sa stergi rapid podeaua cu mopul, imediat dupa ce ai terminat de gatit. In acest fel, mentii bucataria curata tot timpul si tii la distanta oaspetii nepoftiti, asa cum sunt gandacii sau furnicile.

7. Chiuveta din bucatarie

Chiuveta din bucatarie este un alt loc din casa in care se acumuleaza murdarie. Pe peretii vasului de chiuveta se depun frecvent murdarie si bacterii, drept urmare foloseste un burete pentru a sterge toate petele de pe peretii chiuvetei, apoi umple chiuveta cu apa calduta si adauga solutie de dezinfectare. Lasa sa actioneze cateva minute, apoi clateste.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea