Cum sa...

# design casa #sfaturi curatenie #amenajare casa #curatenie #curatenie casa

6 trucuri pentru o curatenie desavarsita!

In ultima vreme au aparut pe piata diverse solutii care promit sa te ajute la pastrarea curateniei in locuinta ta. Cu toate acestea, vechile trucuri par a fi uneori mai avantajoase, atat in ceea ce priveste eficienta, cat si costul.

Iata asadar care sunt cele sase trucuri pe care trebuie sa le stii pentru o curatenie desavarsita a casei tale!

1. Avantajele bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu nu poate fi folosit doar in bucatarie, ci este si un bun absorbant al mirosurilor neplacute. Acesta este eficient pentru multe tipuri de tesaturi, de la haine si pana la covoare sau mobilier. Iata doua exemple de cazuri in care poti utiliza bicarbonatul de sodiu pentru eliminarea mirosurilor neplacute:

 

  • Pune bicarbonat de sodiu pe covorul din casa si lasa-l sa actioneze pentru aproximativ o ora sau, daca mirosul este mult prea puternic, il poti lasa peste noapte. Dupa ce a trecut suficient timp, aspira bicarbonatul de sodiu cu aspiratorul si vei obtine un covor ca nou.
  • Pe un burete umezit adauga bicarbonat de sodiu si vei sterge cu usurinta blatul sau chiuveta din bucatarie.

2. Creeaza o solutie simpla si delicata

Solutiile de curatare cumparate din comert pot contine ingrediente chimice puternice. In timp, acestea iti pot afecta atat sanatatea, cat si aspectul obiectelor sanitare.

Insa, te poti bucura de o baie la fel de curata si cu ajutorul unei solutii eficiente obtinute din bicarbonat de sodiu si otet. Foloseste-o pe vasul de toaleta, cada sau cabina de dus si vei dizolva cu usurinta mineralele dure de pe respectivele suprafete.

3. Curata cu pasta de dinti

In cazul in care ai uitat sa folosesti suport special pentru ceasca de cafea si au ramas urme de cafea pe masa, nu trebuie sa iti faci prea multe griji. La fel cum ajuta la eliminarea petele de cafea de pe dantura, pasta de dinti iti poate fi utila si in acest caz.

4. Elimina calcarul cu o lamaie

Depunerile de calcar pe robinetii din baie sau bucatarie se intampla in mod inevitabil, in special din cauza apei dure. Dar acestea pot fi eliminate cu ajutorul unei solutii simple si naturale, si anume lamaia. Pune o jumatate de lamaie proaspata pe capatul robinetului, infasoar-o cu o punga mica din plastic si fixeaza-o cu ajutorul unui elastic de cauciuc. Scoate lamaia dupa cateva ore si sterge usor robinetul.

5. Solutie naturala de curatat geamuri

Nu este nevoie sa mai cumperi solutie de curatat geamuri din comert, ci o poti crea la tine acasa. Pune intr-un recipient special doua cesti de apa, o jumatate de ceasca de otet alb, o lingura de amidon din porumb si ulei esential de lamaie. Agita bine sticla si utilizeaza solutia pentru a curata toate petele de pe geam sau oglinda.

6. Reda aspectul adidasilor albi

Tenisii si adidasii albi sunt destul de greu de intretinut, insa exista doua solutii eficiente cu ajutorul carora ii poti pastra ca noi. Ia o periuta de dinti si pune pe ea pasta de dinti sau un amestec de apa cu detergent de rufe. Foloseste oricare dintre aceste doua variante si vei indeparta orice urma de murdarie. Atentie insa sa nu aplici si pe incaltamintea din piele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului