Cum sa...

#casa armonioasa #sfaturi amenajare casa # sfaturi casa #casa ordonata #sfaturi curatenie

6 trucuri pentru o casa armonioasa

Casa e locul in care dorim sa ne gasim linistea si relaxarea. Insa in lumea agitata de azi, casa ajunge sa fie o prelungire a stresului cotidian. Iata de ce anume trebuie sa tii cont pentru a obtine un spatiu armonios, in care sa te simti bine.

1. Toate camerele sunt importante

Nu lasa camere nefinisate. De multe ori ne multumim sa inchidem usa unei incaperi pentru a ascunde faptul ca nu am terminat decorarea ei. Iar situatia ajunge sa dureze mult si bine. Din pacate, inconstient, acest lucru iti afecteaza psihicul, pentru ca este o greutate care, recunosti sau nu, apasa pe umerii tai. De aceea e bine sa faci un efort si sa inchei amenajarea tuturor camerelor locuintei, sustin specialistii.

2. Mentine ordinea

La fel ca si in cazul amenajarilor, dezordinea din casa este cea care produce haos la nivel mental. Chiar si atunci cand esti plecat te macina fara sa vrei vraful de vase ramase nespalate in chiuveta sau patul nefacut. Chiar si mormanul de haine indesate alandala in sifonier creeaza, spun psihologii, o presiune asupra ta.

3. Fii atent la culori

Culorile au un impact puternic atat in plan psihic, emotional, cat si fizic. Potrivit studiilor, culorile pot schimba temperatura corpului si pofta de mancare. Ele poate afecta starea de spirit sau nivelul de energie. De aceea trebuie sa fii constient de modul in care te influenteaza culorile inca dinainte de a decide cu ce amenajezi.

4. Elimina tot ce nu iti place

Daca vechiul tablou mostenit de la bunici nu iti face placere pentru ca e demodat sau pentru ca pur si simplu iti trezeste amintiri dureroase, inlatura-l si inlocuieste-l cu ceva care iti aduce zambetul pe buze. Poate fi un desen de-al copiilor sau propria ta opera de arta ori fotografiile dintr-o excursie in care te-ai simtit minunat.

5. Alege-ti un motto

Fiecare dintre noi are un crez personal. Alege-ti un motto si fa din el sloganul tau zilnic care sa iti dea forta, energie, curaj. Afiseaza-l cat mai la vedere pentru a functiona ca un memento zilnic care sa te ajute sa ramai mereu concentrat pe propriile-ti idealuri.

6. Adu in casa elemente din natura

Suntem facuti pentru a trai in comuniune cu natura si de aceea e bine sa fim inconjurati si atunci cand suntem intre patru pereti tot de elemente de afara. Plante, o fantana sau pur si simplu un cos cu ghinde si conuri sunt menite sa instaureze sentimentul de liniste si de calm in casa ta.

Sursa foto: beautysalonspreston.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare