Cum sa...

#trucuri curatenie #curatenie rapida #curatenie #trucuri

6 trucuri pe care trebuie sa le stii pentru a termina curatenia rapid

Desi iti place sa ai o casa stralucitor de curata, probabil ca nu vrei sa petreci mult timp in a face acesta activitate. Este posibil sa iti doresti sa termini repede curatenia si sa poti sa petreci timp pretios alaturi de familia in fata televizorului sau sa bei un ceai cald discutand momentele frumoase. Pentru ca acest scenariu sa fie posibil, este nevoie poate sa faci anumite actiuni la momentul potrivit. Iata ce trucuri exista pentru a termina curatenia rapid:

1. Indeparteaza mancarea ce s-a varsat in cuptor

Se intampla uneori ca mancarea sa iasa din oala in care a fost pusa in cuptor. Cea mai simpla metoda de indepartare a sa este sa pui in cuptor un vas plin cu apa care sa fie rezistent la temperaturi inalte, sa pornesti cuptorul la 200 grade Celsius si sa lasi sa se coaca 20 minute. Apoi se va epora apa, iar aburii vor ajuta la indepartarea mizeriei. Tot ce trebuie ulterior sa faci este sa stergi locul murdar cu un burete sau cu un sevetel de bucatarie.

2. Sterge peretii din dus

Pe peretii din dus se formeaza murdarie, iar ulterior este mai greu de indepartat. Poate sa dureze cel ptuin jumatate de ora de frecat acea zona, mai ales daca tii la sanatatea ta. De aceea este mai bine ca in fiecare zi dupa dus sa stergi repede peretii pentru a evita momentele de curatenie in care vei fi nevoit/a sa lucrezi mult.

3. Sari peste calcat

Poti sa te folosesti de dusul din fiecare zi pentru a scoate toate cutele nedorite din hainele tale. Tot ce trebuie sa faci este sa le iei hainele si sa le pui pe umeras atarnate in baie in dreptul aburului care iese de la dus. Va face treaba pentru tine.

4. Arunca toate obiectele de care nu ai nevoie

Sunt intotdeauna lucruri de care nu te bucuri si pe care nu le folosesti. De aceea ce poti sa faci este ca intotdeauna intr-o zi a saptamanii sa arunci acele lucruri care nu iti sunt bune. Poti desigur sa le donezi sau macar sa le strangi intr-o cutie pentru ca astfel nu te vor incurca la curatenie.

5. Aranjeaza-ti patul inainte sa cobori din el

O camera cu un pat aranjat arata mult mai bine. Poti sa il ordonezi inainte chiar de a iesi din el prin a trage de capatul paturii cand esti lipit de tablia patului. Apoi poti sa cobori printr-o parte si sa asezi restul de pat si pernele. Si gata! In mai putin de 1 minut ai reusit sa iti faci patul.

6. In fiecare camera pune o cutie pentru a dona hainele

Cu siguranta ca hainele sunt in exces in dulapul tau. Pare a fi greu sa alegi hainele pe care doresti sa le dai si nu stii intotdeauna imediat pe care vrei sa le pastrezi. A pune insa o cutie pentru donatii in care sa pui hainele imediat ce le-ai probat si nu ti-au placut, face totul sa fie simplu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea