Cum sa...

#casa #izolare casa #caldura casa

6 solutii la indemana pentru a pastra casa calduroasa pe timpul iernii

Pierderile de caldura cu care casa ta se confrunta in timpul iernii inseamna sume mai mari de plata la intretinere, iar pe deasupra, umezeala si aerul rece pot favoriza aparitia mucegaiului si a condensului. Din fericire, ai la dispozitie o multime de solutii simple prin care poti mentine caldura in casa pe timpul iernii.


1. Foloseste folie de aluminiu

Folia de aluminiu este solutia perfecta pentru a pastra caldura in casa. Ea ar trebui fixata pe perete, in zona din spatele caloriferului. Astfel, caldura emanata de corpul de incalzit nu se va mai pierde prin perete, ci va fi indreptata spre centrul camerei.


2. Aeriseste caloriferele

Caloriferele care nu au mai fost aerisite de ani de zile se incalzesc mai greu si nu dau randament pentru incalzirea camerelor. Opreste robinetele caloriferului pe tur si pe retur, apoi desfa usor supapa de la aerisitor pana cand nu mai iese aer.

Citeste si: Cum sa decorezi casa pentru a inspira caldura


3. Da perdeaua la o parte

Daca obisnuiesti sa lasi caloriferele acoperite cu perdele sau draperii groase, in zilele reci de iarna ar fi indicat sa dai materialul la o parte, pentru a permite caldurii sa se raspandeasca mai usor in incapere.


4. Acopera pardoseala cu covoare groase

Daca vrei sa pastrezi caldura in casa in lunile reci de iarna, este bine sa asezi in camere cate un covor mai gros. Acesta respinge frigul mentinut la nivelul pardoselii, dar in acelasi timp previne pierderea caldurii deja existente.

Citeste si: Izoleaza casa fara meseri. Iata cateva ponturi!


5. Tine caloriferele pornite la o temperatura medie

Un mod istet de a avea caldura in casa tot timpul, fara sa ai facturi mai mari la intretinere, este sa lasi caloriferele pornite la o temperatura medie. Daca inchizi caloriferul cand pleci de acasa, se va face foarte frig, iar cand il deschizi, va dura mult pana cand aerul se va incalzi, iar pe deasupra nu vei reusi sa faci economie, asa cum crezi.

Cu cat reusesti sa mentii o temperatura constanta in casa, cu atat mai bine. Nu doar pentru confortul tau personal, ci si pentru casa, care va fi protejata de igrasie si condens.

Citeste si: De ce este bine sa optezi pentru incalzirea electrica in pardoseala


6. Inchide camerele pe care nu le frecventezi

Iarna, este bine sa inchizi usile camerelor pe care nu le frecventezi, deoarece aerul rece din acele incaperi inevitabil patrunde in zonele incalzite.

Dincolo de aceste ponturi la indemana, ar fi bine sa te asiguri ca izolatia casei este bine realizata si ca impiedica pierderile de caldura.

Sursa foto: bbc.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea