Cum sa...

#economie #reciclare #protejare mediu #casa eco

6 sfaturi sa faci economie la tine acasa

"Zero pierderi" este un concept nou, dar care incepe sa prinda teren si la noi. Practic, este vorba despre un stil de viata in care minimalismul si reciclarea sunt cuvintele-cheie. Iata ce trebuie sa faci pentru a reduce la maximum pierderile in casa ta:

Triaza hainele din sifonier

Triaza hainele pe care le depozitezi in sifonier. Alege-le pe cele care iti plac si renunta la cele pe care nu le mai porti. Cumpara-ti haine mai rar, dar mai bune. E de preferat sa mergi la cumparaturi doar o data, de doua ori pe an, mai ales in perioada reducerilor.

Doneaza lucrurile nefolositoare

Cand simti ca lucrurile din casa nu mai sunt pe gustul tau, in loc sa le pastrezi si sa iti aglomerezi incaperile, mai bine doneaza-le. Vei gasi cu siguranta pe cineva care sa aprecieze gestul tau, iar tie iti va ramane loc sa iti amenajezi asa cum vrei locuinta. In plus, ia in considerare faptul ca o planta mare va oxigena natural incaperea.

Renunta la vesela din plastic

Evita sa folosesti obiecte de unica folosinta precum vesela din plastic sau prosoapele din hartie. Farfuriile din ceramica sau prosoapele din bumbac se vor dovedi in timp o investitie mult mai profitabila. Tot in acest sens e bine sa cumperi produse vrac. Ce e mult nu inseamna neaparat ca e prost. In plus, invata sa iubesti apa de la robinet si sa o consumi cu moderatie.

Economiseste apa si curent

Foloseste hartia igienica reciclabila si reutilizeaza recipientul pentru sapun lichid sau pentru sampon. In loc sa cumperi un mop nou pentru spalatul podelei, poti folosi haine vechi din bumbac. Spala rufe doar o data, de doua ori pe saptamana. In felul acesta vei economisi apa si curent electric.

Refoloseste hartia si renunta la pixuri

Foloseste stiloul sau creioanele mecanice si refoloseste hartia tiparita pentru notite. De asemenea, alege imprimantele cu cartuse reincarcabile. Renunta la facturile pe hartie si fa-ti conturi electronice pentru abonamentele la utilitati. Totodata, este indicat sa foloseste stick-urile de memorie in locul CD-urilor si al DVD-urilor..

Planteaza flori rezistente la seceta

Daca ai gradina, planteaza flori si legume rezistente la seceta si instaleaza-ti un sistem de irigat cu senzor, care sa reduca nivelul de apa folosit pentru a-ti uda culturile.

Sursa foto: blog.trashbackwards.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea