Cum sa...

# utilizare bicarbonat casa #bicarbonat #bicarbonat de sodiu

6 moduri in care poti folosi bicarbonatul in casa

Bircarbonatul de sodiu poate fi un adevarat ingredient minune – acesta nu este folositor doar pentru preparatele culinare, ci te poate ajuta si in ceea ce priveste curatenia din locuinta. Daca nu vrei sa folosesti prea des diferite substante din comert pentru a iti curata casa, bicarbonatul de sodiu se va dovedi a fi o alegere potrivita.

Pentru a te convinge de proprietatile benefice ale bicarbonatului de sodiu, iata sase moduri in care il poti folosi in casa.

1. Scurgerile

Cunosti experimentul stiintific care imita un vulcan in momentul in care torni otet peste bicarbonat de sodiu? Dincolo de caracterul distractiv, acest experiment te poate invata si faptul ca bicarbonatul de sodiu este ideal pentru a imbunatati modul in care functioneaza scurgerile din casa.

Pentru a reimprospata mirosul scurgerii sau pentru a o desfunda, pune bicarbonat de sodiu in scurgeri si toarna apa calda peste acesta. Vei vedea cat de usor functioneaza acest mic secret.

2. Frigiderul

In cazul in care nu stii cum sa scapi in mod rapid de petele din frigider care par imposibil de curatat, bicarbonatul de sodiu este raspunsul. Aplica putin bicarbonat de sodiu peste pata, umezeste o carpa moale cu putina apa si vei reusi sa redai frigiderului stralucirea de dinainte.

3. Masina de spalat

Bicarbonatul de sodiu poate fi de ajutor nu numai pentru a iti curata masina de spalat, ci si pentru a improspata si lumina imbracamintea. Adauga bicarbonat de sodiu in masina de spalat atunci cand vrei sa iti speli hainele sau lenjeria – acesta poate functiona de minune drept balsam.

4. Cuptorul cu microunde

Curatarea partii din interior a cuptorului cu microunde poate fi mult mai usoara. Iar bicarbonatul de sodiu este aliatul potrivit atunci cand vrei sa scapi de resturile de mancare intarite, de grasimea sau de mirosurile neplacute. In plus, vei avea siguranta ca posibilele chimicale existente in substantele din comert nu vor ajunge in mancarea ta.

5. Oale si tigai

Pentru multe persoane oalele si tigaile reprezinta printre cele mai greu de curatat obiecte din bucatarie. Atunci cand investesti o anumita suma de bani in astfel de vase calitative si frumoase, iti doresti sa nu le cureti cu prea multa putere pentru a le putea pastra ca la inceput.

De aceea, nu ezita sa utilizezi bicarbonat de sodiu pentru a curata orice tip de oale si de tigai ai in bucatarie. Iar pentru tigaile patate, bicarbonatul este util pentru a indeparta sau macar pentru a reduce vizibilitatea acelor pete.

6. Gunoiul

Aproape fiecare persoana are in bucatarie un cos de gunoi pentru a arunca ambalajele si resturile de mancare. Iar de multe ori mirosul acestuia poate fi greu de suportat. Insa, bicarbonatul de sodiu poate impiedica mirosul venit de la cosul de gunoi sa se raspandeasca in casa.

Poti pulveriza un amestec de bicarbonat de sodiu si apa fie in partea de jos a cosului de gunoi, fie direct in sacul de gunoi. De asemenea, poti folosi bicarbonatul de sodiu si pentru a spala si reimprospata cosul de gunoi atunci cand este cazul, ajutand la curatare si la indepartarea mirosurilor.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea