Cum sa...

#curatenie locuinta #curatenie

6 moduri in care locuinta ta va parea mai curata. Totul tine de organizare

Desi poti sa nu ai timp sa faci curatenie generala in fiecare zi, poti sa te folosesti de anumite trucuri vizuale pentru a ajuta casa in care locuiesti sa arate a fi curata si organizata. Uneori o mica schimbare poate sa faca minuni, iar daca tii cont de urmatoarele moduri de a aranja sau modifica aspecte ale casei, totul va parea total organizat:

 

Poti sa pui plante si flori proaspete

Florile sunt folosite oriunde pentru a da un aspect proaspat si curat. Unele dintre ele chiar miros frumos si improspateaza si aerul din incapere. Plantele sunt folosite si de catre cei care vand locuinte pentru ca influenteaza spatiul in mod pozitiv.

 

Strange obiectele mici intr-un singur loc

Atunci cand ai o masa foarte incarcata sau un blat de bucatarie plin de mici condimente insirate peste tot, imaginea este dezordonata, poate fiind chiar obositoare in anumite situatii. Este bine sa aduni micile obiecte intr-un singur loc. De exemplu poti sa iei toate rujurile si sa le pui in acelasi loc sau toate condimentele si sa le strangi intr-un singur spatiu. Ceea ce ajuta negresit este daca alegi sa cumperi o tava mai inalta care sa le poata cuprinde pe toate dintr-o anumita categorie. Ceea ce se va vedea pe masa este doar tava si aspectul va fi mai ordonat.

 

Schimba mirosul in camera

Poti sa modifici mirosul in multe moduri. Unele dintre ele iau timp, precum curatatul casei cu produse specifice. Altele insa pot sa fie folosite oricand in timp scurt, chiar si atunci cand stii ca astepti musafiri si ca nu ai timp pentru a curata temeinic. Astfel incat poti sa cumperi uleiuri esentiale, un difuzor pentru improspatarea aerului sau lumanari parfumate care sa aduca alt miros in camera in care vei dori sa stai.

 

Schimba in baie covorasul

Covorul tipic de baie este din material textil si se murdareste foarte usor. Acest lucru inseamna ca nu va fi niciodata un aspect care sa indice o curatenie si ordine asa cum ti-ai dori. O varianta poate sa fie inlocuirea lui cu unul care sa fie din bambus si care da aspectul baii precum una dintr-un SPA.

 

Fa-ti patul in fiecare dimineata

Se stie ca un pat facut ordoneaza imediat o camera. Patul este un obiect central in camera si este masiv. De aceea in momentul in care il ordonezi modifici intreaga perceptie asupra camerei. Chiar daca ai intr-un colt reviste aruncate, ele nu se vor mai observa atat de usor.

 

Stilizeaza canapeaua

O canapea care sa atraga privirea intr-un mod frumos si elegant poate sa salveze o situatie in care nu ai avut timp de curatenie amanuntita. Canapeaua, la fel ca si patul, sunt obiecte masive. De aceea privirea este adusa imediat in acea directie. Ceea ce poti sa faci este sa cumperi o patura frumoasa pe care sa o pui acolo sau sa adaugi pernute colorate care sa bucure vizual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului