Cum sa...

#proteja locuinta #plante #lumanari parfumate #poluare

6 moduri de a-ti proteja locuinta impotriva poluarii aerului

 

Poluarea aerului este o problema mondiala, mai ales dupa ce s-a constatat ca afecteaza 9 din 10 persoane. Cu toate acestea, putem pune in aplicare cateva masuri pentru a evita imbolnavirea.

Potrivit OMS, 7 milioane de oameni mor anual din cauza efectelor nocive ale substantelor din aerul poluat. Din acest motiv, fiecare trebuie sa actioneze acolo unde poate.

Nici nu-ti dai seama, dar exista cateva trucuri pentru a-ti mentine casa bine ventilata, curata si mai putin poluata decat alte medii.

Trebuie sa recunoastem ca traim intr-o lume care sufera din ce in ce mai mult de efectele poluarii. Dar putem aplica cateva trucuri prin care casa noastra sa devina o adevarata gura de rai.

6 moduri de a-ti proteja locuinta impotriva poluarii aerului. Tehnici usor de pus in practica

Din fericire, avem anumite modalitati de a evita aceasta contaminare daunatoare. usor de aplicat.

1. Plantele

Reprezinta cea mai buna si la indemana solutie pe care o poti pune in practica si e o buna metoda de a-ti proteja casa de poluarea aerului. Dupa cum se stie, plantele au capacitatea de a absorbi dioxidul de carbon din aerul pe care il respiram si de a-l schimba in oxigen.

Insa, un astfel de sfat nu trebuie urmat de cei care au alergii la polen sau la plante chiar. Este chiar contraindicat in astfel de situatii

2. Produsele naturale

Dupa cum mentioneaza OMS, produsele de curatare contin substante chimice daunatoare pentru sanatate atunci cand sunt utilizate necorespunzator si in exces.

Poti folosi anumite produse naturale pentru a curata locuinta si astfel, nu trebuie sa folosesti multe substante chimice simultan. Bicarbonatul de sodiu, otetul alb si lamaia sunt unele dintre cele mai populare astfel de produse care ajuta la curatarea aerului.

3. Cum poti preveni acumularea de praf si de alte substante toxice

Exista doua locuri fundamentale in casa ta, care pot adaposti un numar mare de substante care ameninta sanatatea. Acestasunt filtrul de aer conditionat si covorul.

Specialistii recomanda ca filtrul de aer conditionat sa fie schimbat cel putin o data pe an. In schimb,  covorul trebuie curatat permanent. Daca il umezesti pentru a-l spala sau daca se uda din greseala, trebuie sa incerci sa-l usuci imediat. Daca nu, bacteriile se vor raspandi peste tot.

In cazul caselor locuite de persoane cu dificultati respiratorii, masurile ar trebui sa fie extreme.

4. Nu aprinde lumanari parfumate și evita fumatul in casa

Adesea, chiar tu generezi poluarea aerului in casa ta. Daca doresti cu adevarat sa protejezi casa de poluarea aerului, ar fi bine sa nu folosesti lumanari parfumate. Sau cel putin nu pentru perioade prea lungi de timp.

Pe de alta parte, trebuie sa eviti fumatul in casa. Daca nu se poate deloc, atunci trebuie ventilata foarte bine camera dupa aceea. Ambele produse (lumanari parfumate si tigari) contin substante toxice pentru organism.

5. Purificatorul de aer, un accesoriu extrem de important

In mod logic, daca doresti sa-ti protejezi casa impotriva poluarii aerului, nimic nu este mai eficient decat un purificator. Acest dispozitiv are filtre care sunt capabile sa absoarba aproape 99% din particulele contaminante.

Cu acest aparat, mediile vor fi mai pure, mai curate si vor mirosi mai bine. Fara indoiala, este o investitie foarte buna pentru sanatatea si confortul tau.

6. Inlocuieste semineele si sobele din lemn

Aceste elemente au doua consecinte negative:

- Prima este ca resursele naturale sunt arse pentru a genera caldura. Acest lucru, pe langa faptul ca dauneaza mediului, favorizeaza aparitia substantelor nocive in aer.

- Pe de alta parte, ramasitele de cenusa sunt imprastiate peste tot si nu vei putea evita sa le inhalezi.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului