Cum sa...

#intrare #casa #lumini #decorare

6 moduri de a decora intrarea casei tale

A avea o casa in care sa te simti confortabil este esential. Este spatiul tau, deci totul trebuie să fie asa cum il preferi. Dar nici exteriorul nu trebuie neglijat, este chipul vizibil al locuintei tale.

Idei pentru a decora intrarea casei tale

Se spune ca prima impresie conteaza mult. De fapt, nu exista a doua sansa de a face o prima impresie buna. Asa este si cand vine vorba de casa ta. Cum tie iti place sa arati bine atunci cand esti in public, asa ar trebui sa arate si exteriorul locuintei.Iata cateva sfaturi pentru a decora intrarea casei tale.

1. Flori colorate

Daca iti place natura si, in special, florile colorate, nu ezita sa asezi ghivece sau direct alei de flori colorate. Acestea arata minunat pe partea laterala a trotuarului care duce la usa ta. Si mai ales sub ferestre.

2. Iarba si alte plante

Nu subestima niciodata un gazon bine ingrijit, verde, care iti va infrumuseta curtea. De asemenea, arbustii si alte plante contribuie foarte mult la obtinerea unui efect naturist. Daca ai un perete intr-o parte a holului, poti pune vita de vie si ghivece cu plante si flori mici.

3. O fantana

Nu trebuie sa te gandesti la fantanile mari din piete si muzee. Iti este suficienta o fantana de dimensiuni reduse care va decora perfect intrarea casei tale. Cu cateva pietre sau plante in jurul sau, va fi un detaliu perfect pentru a decora intrarea in casa ta.

4. Veranda clasica cu dale

Daca ai o casa spatioasa, cu o gradina mare si multa vegetatie, poti adopta perfect un design rustic pentru a decora intrarea. In aceste cazuri, o veranda simpla, cu placi care se potrivesc cu culoarea peretilor si a felinarelor de pe pereti va fi de mare efect.

5. Pietre

Pietrele de diferite culori sunt utile pentru toate tipurile de intrari, astfel incat sa le poti combina cu verdele gazonului, cu treptele de lemn sau cu peretii de piatra. In plus, ele servesc pentru a face alei.

6. Lumini

Este un aspect pe care nu il poti ignora in niciun fel. Mai ales ca iluminatul va spori intregul decor. Exista multe solutii la care poti apela pentru a decora intrarea casei tale. Iata cateva dintre ele:

- Felinare pe partile laterale ale usii si pe veranda

- Lumini clasice

- Corpuri de iluminat pentru podea: cele care stau in picioare sau cele care sunt infipte in pamant. Acestea din urma se combina excelent cu arbusti si pietre.

- Luminile colorate: indrazneste si foloseste lumini galbene, verzi, albastre sau rosii, in functie de culoarea peretilor. Exista modele inovatoare care te pot surprinde si pe tine si pe oaspetii tai.


7. Lemn

Lemnul are un efect fermecator atunci cand vine vorba de decor. Desigur, fiind afară, va trebui sa fie tratat pentru a rezista la intemperii, dar este o alternativa care nu te va dezamagi. Il poti folosi la podea, la trepte, la ghivece si, de ce nu, pentru a acoperi peretii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea