Cum sa...

#beneficii lumanari parfumate #efecte lumanari parfumate #utilizare lumanari parfumate #lumanari parfumate

6 lumanari parfumate pe care sa le ai in casa sau la birou pentru a-ti creste productivitatea

Lumanarile parfumate pot fi folosite cu succes pentru cresterea productivitatii. Aromele acestora nu sunt utile doar pentru parfumarea incaperii si readuc emotii, experiente si amintiri din trecut.

Sistemul nostru senzorial este conectat la centrul emotional al creierului, ceea ce inseamna ca daca ai purtat parfumul preferat la o prima intalnire, acesta iti va induce de fiecare data o stare romantica, indiferent de circumstante. Aceasta legatura dintre parfum si perceptia creierului poate stimula productivitatea si puterea de concentrare.

Daca asociezi mirosul unei cesti de ceai baut dimineata cu citirea stirilor sau mirosul de cafea cu munca grea si termenele limita, lumanarile parfumate pot avea celasi efect.

Lumanarile parfumate nu sunt numai un decor ideal pentru incapere. Parfumul acestora are efecte relaxante, ducand la calmarea perioadelor stresante, imbunatatesc atentia si te ajuta sa fii mai productiv. Iata care sunt aromele care favorizeaza puterea de concentrare si cresterea productivitatii.

Iasomie

Te simti anxios in legatura cu un termen limita? Parfumurile florale, cum ar fi iasomia, au fost folosite in ritualurile traditionale de aromaterapie de secole si exista un motiv bun pentru asta. Cercetatorii germani au descoperit ca mirosul de iasomie ar putea fi la fel de calmant precum valiumul.

Aprinde o lumanare cu aroma de iasomie in orice zi stresanta pentru a trece mai usor peste aceasta.

Vanilie

Daca ai observat mirosul fin al vaniliei te face sa te simti mai relaxat, mai senzual si sa ai mai multa incredere in tine, nu esti singurul. Un studiu realizat de Oxford Journal a aratat ca vanilia este in mod natural relaxanta si le da oamenilor mai multa incredere in ei. Un alt beneficiu al lumanarilor parfumate cu aroma de vanilie, sau alte arome dulci, este ca reduc poftele alimentare.

Citrice

Potrivit unui studiu japonez s-a gasit o legatura puternica intre parfumul citricelor si eficienta muncii. O companie locala de parfumuri a descoperit ca infuzarea biroului sau cu miros de lamaie i-a determinat pe angajati sa faca cu 30 la suta mai putine erori de dactilografiere, decat in momentele in care incaperea nu era parfumata. Potrivit cercetarilor de la Universitatea de Stat din Ohio, mirosul de lamaie creste nivelul de norepinefrina, o substanta chimica cerebrala care este legata de luarea deciziilor mai usoare si motivatia crescuta.

Pin si cedru

Imagineaza-ti a te plimbi printr-o padure de pini, cu raze de lumina ce patrund printre ramurile arborilor si parfumul lemnos care iti imbie simturile. Nu este de mirare ca natura este un relaxant excelent, dar stiinta sugereaza ca nu trebuie sa iti iei o vacanta pentru a obtine aceste beneficii. Potrivit unui studiu s-a descoperit ca lumanarile parfumate cu aroma de padure, precum pinul si cedrul, pot reduce semnificativ stresul si pot provoca sentimente de bunastare.

Scortisoara

Trebuie sa te concentrezi asupra unui proiect important? Oamenii de stiinta de la Universitatea Wheeling Jesuit au descoperit o legatura importanta intre parfumul de scortisoara si cresterea atentiei. Tine intotdeauna o lumanare cu aroma de scortisoara pe birou si nu ezita sa o aprinzi de fiecare data cand simti ca nu te poti concentra suficient de bine.

Lavenda

Nu ai timp pentru yoga? Parfumul de lavanda ajuta la reducerea ritmului cardiac si ajuta la reincarcarea memoriei in timpul unei pauze bine-meritate. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca lumanarile cu aroma de lavanda contribuie la prevenirea scaderii nivelului de concentrare dupa jumatatea programuluid e munca.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea