Cum sa...

#curatare obiecte #sfaturi curatenie #curatenie

6 lucruri pe care le cureti prea des

Pentru cele mai multe persoane, una dintre cele mai mari dorinte este aceea de a gasi modalitati de reducere a timpului de curatare si ingrijire a locuintei, avand totodata o casa ordonata si igienica. Cu toate acestea, exista in casa obiecte sau locuri pe care le cureti mai des decat ar fi cazul, fara sa iti dai seama.

Asadar, lasa buretele sau matura deoparte pentru moment, relaxeaza-te si afla care sunt cele sase lucruri pe care le cureti prea des.

Hainele

Daca pare ca iti petreci cea mai mare parte a timpului tau liber impreuna cu masina de spalat si cu hainele aparent murdare, inseamna ca ai tendinta de a le spala prea des. In cazul in care nu transpiri in mod abundent sau nu ai murdarit in mod clar ceva, cele mai multe haine pot fi purtate de mai multe ori.

Desigur, exista exceptii precum lenjeria de corp, sosetele sau orice altceva purtat in apropierea corpului.

Ventilatoarele de tavan si corpurile de iluminat

Este adevarat faptul ca un dispozitiv de iluminat curat arata mult mai bine si ofera mai multa lumina. Insa, nu este cazul sa cureti toate corpurile de iluminat din casa in fiecare saptamana.

Corpurile de iluminat si ventilatoarele de tavan pot fi curatate o singura data pe luna. Iar daca iti este mai usor, poti curata elementele din fiecare camera in cate o saptamana diferita.

Cuvertura de pat, patura si plapuma

Orice obiecte care acopera patul, precum cuvertura, patura sau plapuma, pot fi greu de curatat din cauza dimensiunii lor. Totusi, daca nu iti petreci toata ziua in pat, nu este nevoie sa speli aceste obiecte prea des. Este suficienta curatarea lor la sfarsitul fiecarui sezon.

Iar daca ai animale de companie carora le place sa se urce in pat, poti acoperi asternutul cu un material subtire care poate fi spalat apoi cu usurinta.

Perdele si draperii

Perdelele si draperiile din zone precum living si dormitor nu necesita o curatare frecventa, una pe an fiind mai mult decat suficienta. Daca tot esti ingrijorat de praful care poate fi adunat de acestea, le poti pune in uscator la ciclul „numai pentru aer” pentru a il elimina.

In schimb, perdelele din bucatarie si baie trebuie spalate ceva mai des, sezonier, deoarece prin particule de grasime si aerosoli.

Covoarele si mobilierul tapitat

In mod ideal, covoarele si mobilierul tapitat ar trebui curatate profesional doar o data pe an folosind aburul si produsele potrivite de curatare. Spalarea prea frecventa a acestora poate face mai mult rau decat bine, existand sanse mari de a distruge materialul in timp.

Totusi, pentru a impiedica praful si murdaria sa intre in fibre, le poti aspira saptamanal.

Cuptorul

Curatarea cuptorului nu trebuie sa se regaseasca pe lista cu activitati pe care sa le faci saptamanal. Daca ai grija sa stergi anumite scurgeri de mancare in momentul in care acestea au loc, cuptorul in sine poate fi curatat doar de doua sau de trei ori pe an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare