Cum sa...

#curatenie casa #curatenie #sfaturi curatenie #greseli curatenie

6 greseli de evitat atunci cand faci curat

Nimeni nu-i perfect, asa ca trebuie sa admiti ca poti face si greseli. De orice fel. Pentru ca oricat ti s-ar parea curatenia o rutina fara de prihana, sansele sa o dai in bara sunt mari. Iata cele mai frecvente greseli pe care le poti face acasa:

1. Nu citesti instuctiunile

Studiile arata ca doua din trei persoane, in special barbatii, nu citesc instructiunile de pe cutiile produselor de curatenie. Multi ajung sa se planga de faptul ca un anumit produs nu "functioneaza" cum trebuie, asta desi nici macar nu au verificat daca este cel potrivit pentru destinatia care i-a fost acordata.

2. Esti chitit exclusiv pe produse de curatare

Multe dintre obiectele pe care vrei sa le cureti nu au nevoie decat de un strop de apa sau de un produs bland, cu un PH neutru si nicidecum de detersivi agresivi, asa cum suntem tentati sa credem. Acestia ar putea face mai mult rau decat bine atat tie, cat si pieselor pe care te-ai apucat sa le cureti cu elan.

3. Folosesti cantitati prea mari de produse de curatare

"Mai mult" nu inseamna neaparat "mai bine". Foloseste doar cantitatea de produs de curatare necesara. De aceea, inca o data, citeste cu atentie instructiunile pentru ca de acolo vei afla clar ce cantitate este suficienta. Nu de alta, dar risti sa iti deteriorezi mobila sau parchetul folosind mult prea mult detergent.

4. Stergi praful la final

Oricat de greu ti s-ar parea, praful este cel care se sterge prima si prima data atunci cand te apuci de curatenie. Daca ai o casa cu etaj, porneste de sus in jos. Nu pulveriza in niciun caz vreo solutie pe suprafata mobilei. O carpa din bumbac e suficienta pentru a indeparta praful sau micile pete.

5. Speli geamurile cand e soare

Cea mai mare tentatie atunci cand e o zi frumoasa afara este sa te apuci sa faci geamurile luna. Insa trebuie sa tii cont de faptul ca temperatura ridicata de afara va grabi uscarea lichidului de curatare a ferestrelor, iar in urma ta, in locul unui geam perfect curat vor ramane pete si dungi inestetice. Amana spalatul geamurilor pentru zile mai innorate.

6. Incerci sa faci prea mai multe lucruri odata

Concentreaza-te pe un singur lucru. Daca te-ai apucat de curatenie, lasa aragazul si masina de spalat pentru mai tarziu. Altfel, fie nu vei face nici una, nici alta bine, fie vei termina cu greu si, la final, vei fi mai obosita decat era cazul.

Sursa foto: workingmumsmasterclass.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea