Cum sa...

#cum sa cureti casa #cum sa faci curat #greseli de curatenie

6 greseli de curatenie pe care le faci! Casa ta va parea mai murdara!

Te-ai intrebat poate de multe ori de ce casa ta nu straluceste de curatenie, desi faci tot posibilul sa indepartezi constant praful si murdaria. Raspunsul este simplu: faci cateva greseli de care nu iti dai seama. 

Afla care sunt cele mai frecvente greseli cand faci curatenie si cum poti sa remediezi situatia pentru a locui intr-o casa mereu curata.

Folosesti aceeasi laveta peste tot

Chiar daca aplici solutii de curatare eficiente, atunci cand folosesti aceeasi laveta cu care stergi murdaria peste tot, nu faci decat sa imprastii si mai mult praful si microbii de pe o suprafata pe alta. Astfel, microbii din baie ajung in bucatarie, pe masuta de cafea din living si oriunde in alta parte. Aceasta este o greseala care iti saboteaza curatenia in casa. Foloseste prosoape de hartie sau lavete din microfibra pentru fiecare suprafata din casa.

Folosesti un pamatuf pentru praf

Nu folosi pamatufuri pentru a sterge praful din casa. Aceasta ustensila nu face altceva decat sa imprastie si mai mult praful pe suprafete si pe podea, in loc sa il indeparteze. Pentru a sterge praful, este recomandat sa folosesti o laveta din microfibra si solutia de curatare potrivita, in functie de suprafata.

Nu cureti aspiratorul

Atunci cand nu cureti sau nu schimbi filtrul aspiratorului mult timp, nu doar ca acesta nu va mai avea puterea de a trage toata murdaria si praful din casa, dar din cauza scaderii puterii de aspiratie, praful este suflat inapoi in aer si in covor. Este important sa golesti si sa cureti cat mai des sacul aspiratorului.

Speli orice obiect din bucatarie in masina de spalat vase

Anumite ustensile din bucatarie cum ar fi presa de usturoi, storcatorul de lamaie sau razatoarea au orificii mici si striatii care nu se vor curata foarte bine in masina de vase. Atunci cand resturi de mancare raman in aceste obiecte, vor mucegai si vor ajunge din nou in mancarea ta cu prima ocazie cand vei folosi respectivele ustensile. Pentru ca aceste obiecte sa fie mereu curate, cel mai bine este sa le speli manual cu detergent de vase si apa fierbinte.

Pui peria de toaleta in suport fara sa o cureti

Atunci cand o perie de toaleta este pusa in suportul sau imediat dupa ce a fost folosita, fara sa fie curatata, apa si microbii din toaleta raman in suportul periei si in perie, unde se vor dezvolta si inmulti. Acesti microbi ajung apoi, din nou in toaleta atunci cand folosesti peria. Dupa ce ai folosit peria cel mai bine este sa o lasi sa se usuce complet, inainte de a o pune inapoi in suport.

Pulverizezi solutia de curatare direct pe suprafete

Atunci cand pulverizezi solutia de curatare direct pe mobila, blaturi sau ferestre pe aceste suprafete vor ramane pete de grasime si dungi pe geamuri. Atunci cand faci curatenie, un truc util este sa pulverizezi solutia de curatare pe laveta de microfibra, cu care stergi apoi suprafetele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului