Cum sa...

#servetele #treburi casnice #curatenie #trucuri

5 trucuri pentru curatenie pe care ar trebui sa le stii daca nu iti place sa faci curat

Nu iti plac treburile casnice? Nu iti faceți griji, veștile bune sunt ca exista cateva trucuri de curatare pe care ar trebui sa le știi pentru a face mai usoara misiunea de a face curat in casa, pentru a economisi timp si spatiu.

Sfaturi pentru curatenie pe care ar trebui sa le stii

1. Folosirea servetelelor  de curatare pentru mai multe suprafete

Servetelele  sunt la moda astazi si iti ofera cateva avantaje pentru curatarea zilnica a bucatariei sau a baii.
Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat de cercetatorul Travis Lodhia de la Universitatea din Arizona, care a stabilit ca servetelele  acționeaza impotriva bacteriilor precum E. Coli.

Poti curata blatul si masa cu ele. In doar un minut, vei face ca aceste obiecte din bucatarie sa para noi.
Le poti folosi si atunci cand ieși de la dus. Din cauza aburului, robinetele si oglinzile se vor aburi, asa ca foloseste servetelele pentru  a lasa baia stralucitoare.

Dupa folosire  este important ca servetele sa fie aruncate, pentru ca nu trebuie folosite de mai multe ori, in doua camere diferite.

2. Sa ai multe locuri de depozitat

Sertarele, mobilierul si rafturile sunt ideale pentru o casa ordonata. De asemenea, avantajul de a avea totul la locul sau este ca nu va trebui sa ridici obiectele din toata casa atunci cand trebuie sa maturi, sa aspiri sau sa speli podelele.
Pe de alta parte, un alt sfat este sa golesti suprafetele (în special mesele de lucru). In acest fel, se va goli "campul vizual" si va facilita mentinerea ordinii.

3. Spala vasele dupa ce termini de mancat

Un lucru mai putin placut dupa ce termini de mancat este spalatul vaselor.  Chiar daca nu iti place, evita muntii de farfurii dupa fiecare masa sau petrecere. 
Fa din spalatul vaselor dupa fiecare masa un obicei si vei avea mai multa ordine in bucatarie.

4. O activitate pe zi

Cu siguranta ca ai cateva minute libere in fiecare zi. Poate  inainte de o iesire, inainte de a merge la somn sau in timp ce astepti sa se incalzeasca apa pentru cafea.
In acele momente goale poti matura sau curata rapid mobilierul de praf cu o carp. Astfel, casa va arata mereu curata si ordonata.

Sfaturi pentru curatarea baii pe care ar trebui sa le stii

Acest spatiu este unul dintre locurile din casa care are cea mai mare nevoie de curatare. Motivul este ca, aproape intotdeauna, este expus la murdarie si bacterii.
Pentru a avea o baie curata, nu lasa obiectele imprastiate si incearca sa cureti putin in fiecare zi. Si poti face acest lucru dupa ce faci un dus.

Ar trebui sa stii ca pastrarea curateniei este mai usoara decat sarcina de a face curat in fiecare zi pentru a avea o casa curata si ingrijita.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea