Cum sa...

#foi dafin #bicarbonat de sodiu # solutii naturale #gandaci

5 trucuri pentru a scapa de gandaci fara a folosi insecticide

Gandacii provoaca teama unor oameni sau repulsie. Si cel mai rau este cand apar in casa, mai ales in bucatarie.

Stiai ca ii poti tine la distanta fara a folosi insecticide?

Gandacii au devenit aproape un daunator pentru ca au capacitatea de a se ascunde in locuri dificil de accesat și se inmultesc rapid. Prefera locurile umede si intunecate pentru a trai, mai ales daca sunt murdare.

Pentru a vedea  daca ai gandaci in casa, un prim loc in care sa te uiti este in spate sau sub frigider si masina de spalat. De asemenea, aragazul si mobilierul sunt locuri foarte bune pentru ei.

Din fericire, exista solutii naturale la care poti apela pentru a scapa de gandacii din casa.

Pericolul de a avea gandaci in casa

Gandacii reprezinta o amenintare pentru sanatatea oamenilor. Acestea sunt principalele probleme pe care le pot crea aceste insecte:

Transmit boli, fiind vectori excelenti pentru transportul microorganismelor, cum ar fi bacteriile, virusurile, protozoarele, ouale si ciupercile. Gandacii pot provoca afectiuni precum gastroenterita, salmonella, leptospiroza, holera, intoxicarii alimentare si tifos.

Contamineaza mancarea cu usurința, deoarece poarta bacterii pe picioare. Acest lucru este important, deoarece, cel mai mult umbla prin bucatarie in cautarea de resturi de hrana.

Excrementele lor pot provoca alergii, cum ar fi urticaria, stranutul si lacrimatul ochilor.

Cum sa scapi de gandaci fara sa folosesti instecticide

Desi poti alege o gama larga de produse din comert pentru a elimina gandacii din locuinta, poti recurge si la solutii naturale, ieftine si la indemana oricui. Iata care sunt acestea:

1. Foi de dafin

Frunzele acestui arbore aromat european sunt adevarate sperietori pentru gandaci, pentru ca au un miros neplacut. Este de ajuns sa le lasi in locurile in care acestia cutreiera noaptea.

Desigur, curatarea acestor colturi va fi esentiala. In acest fel vei avea rezultatele dorite.

2. Bicarbonat de sodiu si zahar

Ca si in alte situatii, de la bicarbonatul de sodiu vine salvare. Daca combini o ceasca de bicarbonat cu alta de zahar si presari preparatul in jurul casei, poti scapa de gandaci.

Explicatia este simpla: zaharul, care este un aliment, atrage gandacii. Apoi, bicarbonatul va provoca gaze in corpul lor, acestea fiind letale.

3. Citronella

Este o planta extrem de eficienta pentru a respinge nu numai gandacii, ci si tantarii si alte insecte. Utilizarea sa este simpla.

Pune pe dischete de demachiat sau pe bile de bumbac  ulei de citronella si apoi amplaseaza-le in locurile unde traiesc acesti gandaci.

O alta opțiune: amesteca o jumatate de cana de apa si 5 picaturi de ulei esential de chiparos si 10 picaturi de ulei de menta. Apoi pulverizeaza unde apar de obicei gandacii.

4. Borax

La fel ca atatea alte utilizari gospodaresti, boraxul este bun si pentru a scapa de daunatori, precum gandacii. In plus, este un produs ieftin.

Pune-l prin locurile pe unde circula aceste insecte. Inghitandu-l, se vor deshidrata si vor muri.

5. Pamant de diatomee

Este un element organic puternic, care va ajuta la eliminarea daunatorilor din casa. Acesta provoaca acelasi efect ca si boraxul: deshidrateaza insectele. In plus, il poti aplica fara probleme langa mancare.

Funcționeaza foarte simplu: trebuie doar sa il raspandesti pe podea. Un mod foarte practic de a face acest lucru este sa folosesti un ciorap pe care sa il umpli cu pamant de diatomee.

Curatenia este cruciala in lupta cu gandacii

O curatare buna a locuintelor poate preveni aparitia gandacilor. Este deosebit de important sa ai grija sa faci curatenie in bucatarie. Nu trebuie sa lasi firimituri pe suprafete.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea