Cum sa...

#cada #chiuveta #curatare cada #curatare chiuveta #curatare chiuveta inox #curatenie casa

5 trucuri eficiente pentru a curata rapid chiuveta si cada

Cada si chiuvetele din casa se murdaresc rapid si trebuie curatate adesea. Daca nu vrei sa folosesti mereu produsele din comert, pline de chimicale toxice, atunci poti apela la aceste 5 trucuri eficiente.

Cada si chiuveta din baie

1. Otet

Cada si Chiuveta din baie pot fi curatate cu succes cu ajutorul otetului alb. Stropeste cada si chiuveta cu putina apa, apoi pune hartie absorbanta pe toata suprafata acestora. Pulverizeaza otet pe toata suprafata si lasa-l sa actioneze timp de 30 de minute. Elimina servetelele si clateste bine casa sau chiuveta.

2. Spirt alb

Spirtul alb este o solutie de etanol de concentratie 96% si se foloseste la prepararea bauturilor tari. Poate fi folosit cu succes si in curatarea cazii si a chiuvetei. In plus, este si un bun dezinfectant. Tot ce trebuie sa faci este sa torni putin spirt alb intr-o galtetusa. Umezeste un burete cu apa calduta, apoi scufunda-l in spirt. Stoarce buretelul si freaca bine cada si chiuveta. La final clateste totul foarte bine.

3. Lamaie si sare

Taie o lamaie in jumatate si pune sare pe fiecare dintre jumatati. Lasa sarea sa actioneze timp de un minut si api freaca chiuveta si/sau cada cu aceasta. Daca este necesar, mai adauga sare. La final clateste totul foarte bine. Chiuveta si cada ta vor arata ca noi.

Curatarea chiuvetelor de inox

4. Cartof

Chiuveta din inox poate fi foarte usor curatata cu ajutorul unui cartof. Tot ce trebuie sa faci este sa tai cartoful felii si sa freci chiuveta cu acesta. La final clateste foarte bine si sterge chiuveta cu o carpa moale, absorbanta, ce nu lasa scame.

5. Otet alb

Pe un burete de vase, curat, toarna din abundenta otet alb. Freaca bine chiuveta, insistand in locurile in care s-a depus piatra. Clateste foarte bine si sterge apa in exces cu o carpa curata.

Sursa foto: maxpixel.freegreatpicture.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea