Cum sa...

#curatenie casa #curatenie #curatenie bucatarie #sfaturi curatenie

5 trucuri care te vor ajuta sa faci bucataria luna

Vrei o bucatarie care sa nu reflecte faptul ca in fiecare zi apar noi pete pe ustensilele si aparatele pe care le folosesti constant? Iata cateva sfaturi pentru a mentine o curatenie de invidiat in bucataria ta. Urmeaza-le si vei vedea ca nu e chiar atat de obositor sa pastrezi curatenia.

1. Cuptorul cu microunde

Exista un truc care te va scapa de minutele pierdute inutil in stergerea petelor de grasime din interiorul cuptorului cu microunde. Amesteca o jumatate de cana de apa cu doua linguri de suc de lamaie. Pune lichidul la fiert in cuptor intr-un vas termorezistent. Lasa 10 minute dupa fierbere pentru ca aburul sa isi faca efectul. Sterge apoi cuptorul cu o carpa curata. Vei observa ca petele dispar rapid.

Vrei sa scapi de mirosul din cuptor? Pune la fiert 200 de mililitri de apa si adauga o lingura de esenta de vanilie. Pune solutia intr-o cana si las-o peste noapte in cuptorul cu micrunde pentru a elimina orice urma de miros neplacut.

2. Petele de sub frigider

3-4 linguri de otet amestecate cu doi litri de apa fiarta te vor ajuta sa dai stralucire pardoselii din jurul cuptorului si frigiderului, mai ales daca podeaua ta este din lemn. Sterge cu o carpa inmuiata in amestecul de apa calda si otet si stoarce carpa dupa fiecare stergere. Repeta operatiunea pana cand petele dispar.

3. Grasime arsa in cuptor

Cuptorul aragazului tau arata ingrozitor? Ce-i drept nici tu nu mai tii minte de cate ori ai ars mancarea in el. Indeparteaza cu o spatula bucatile mai mari prinse pe pereti si pe tavi apoi presara bicarbonat peste petele ramase. Stropeste cu apa si lasa peste noapte. Curata dimineata urmatoare cu o laveta din microfibre. Pentru mai multa siguranta, foloseste si solutie speciala de curatat.

4. Curatarea congelatorului

Scoate din priza frigiderul si amesteca o lingura de bicarbonat intr-un sfert de galeata de apa calda. Inmoaie o carpa in amestec si indeparteaza toata gheata si resturile din interiorul congelatorului. Foloseste o spatula de plastic pentru indepartarea ghetii din colturi. Sterge apoi congelatorul cu o carpa usacata.

5. Curata tablia mesei

Tablia mesei pe care s-au adunat urmele micului dejun, ale pranzului si ale cinei servite copilului tau poate fi stearsa intr-un mod rapid. Sterge apasat tablia cu o laveta uscata din microfibre. Inmoaie apoi o carpa in apa fierbinte si curata masa. In mai putin de un minut vi termina de curatat masa.

Sursa foto: afranko.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului