Cum sa...

#curatenie #curatenie casa #sfaturi curatenie casa #sfaturi curatenie

5 sfaturi de curatenie de care sa tii cont in 2016

Curatenia casei este esentiala daca iti doresti sa ai un camin sanatos. Cu toate acestea, de cele mai multe ori omitem sa curatam anumite obiecte care sunt adevarate focare de inefectii! Iata 5 sfaturi de curatenie de cate trebuie sa tii cont in 2016.

1. Dezinfecteaza lunar clantele. Acestea sunt cele mai des ignorate atunci cand vine vorba de curatenie. Desi nu ai fi crezut pe clante se afla cei mai multi microbi, asadar este necesar ca acestea sa fie curatate periodic si dezinfectate. Pentru acest procedeu poti folosi o carpa inmuiata intr-o solutie formata din o parte apa o parte spirt.

2. Curata si deznfecteaza tastatura constant. Fie ca mananci deasupa ei sau nu, tastatura se murdareste rapid si se umple de microbi, devenind o sursa de infectii. Curata spetiile dintre taste cu ajutorul betisoarelor de urechi inmuiate in spirt. Ai grija insa, ca in momentul in care faci acest lucru calculatorul sa fie inchis si sa nu fie conectat la o sursa de curent pentru a evita orice accident neplacut.

3. Nu uita sa cureti praful de pe plante. Plantele rezistente pot fi curatate cu ajutorul dusului, pentru a nu pierde foarte mult timp curatand fiecare frunza in parte. Curata in schimb plantele delicate cu ajutorul unui tifon imbibat in apa sau bere.

4. Spala saptamanal cabina de dus. Foloseste solutii speciale pentru materialul din care este confectionata (sticla sau plastic) si curata si dezinfecteaza peretii si podeaua acesteia.

5. Indeparteaza petele de pe mobila cu ajutorul scrumului de tigara. Tot ce trebuie sa faci este sa amesteci ulei de masline cu scrum de tigara si sa freci mobila in locul in care observi ca s-a patat. Sterge apoi foarte bine cu o carpa curatasi uscata, apoi sterge-o folosind spray special pentru mobila.

Sursa foto: hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea