Cum sa...

#ordine #amenajare casa #sfaturi practice #sfaturi curatenie #ordine casa

5 reguli simple pentru a pastra ordinea in casa ta

De multe ori i-ai invidiat pe cei care au in casa o ordine ca de farmacie si te-ai intrebat cum reusesc. Iata cateva reguli de aur pe care trebuie sa le respecti pentru a avea mereu o casa curata si ordonata!

Acorda curateniei 20 de minute pe zi

Dedica 20-30 de minute zilnic pentru curatenie. Este suficient sa pui lucrurile in ordine. Cu cat mai des vei face curat cu atat iti va fi mai usor la sfarsit de saptamana, atunci cand te vei apuca zdravan de facut ordine. Stiai ca 75% din praful din casa vine de pe pantofi? Asigura-te ca toata lumea, cu exceptia oaspetilor, se descalta atunci cand intra in casa. Papucii de casa sunt confortabili si te vor "ajuta" la curatenie.

Nu amana!

Dimineata, cat timp iti faci dus, aeriseste incaperile, apoi fa-ti patul. Nu o sa iti ia mai mult de un minut, maxim doua, iar incaperea va arata mult mai ordonat. Seara, in schimb, dupa cina, spala impreuna cu sotul tau vasele. Va fi mult mai usor decat sa amani operatiunea pentru a doua zi. Daca stergi si cu un mop gresia din bucatarie totul va straluci de curatenie in cateva minute, iar voi veti fi gata pentru siesta.

Si ca sa eviti sa se formeze teancuri de haine murdare, umple masina de spalat si programeaz-o astfel incat atunci cand te intorci de la munca lucrurile sa fie numai bune de pus la uscat.

Fa din ordine si curatenie un mod de viata

Instituie o regula pentru toti cei din casa ca atunci cand un obiect nu le mai este de folos sa il aseze la locul lui. E important sa implici intreaga familie in activitatile de curatenie cotidiene si vei vedea cat de rapid se face ordine in casa.

Obiceiuri marunte

Aspira gresia si parchetul, dar nu zilnic. Nu uita ca matura si farasul sunt si ele utile in caz de urgenta. In baie, poti sterge zilnic gresia cu o carpa inmuiata. O data pe saptamana, sterge si usile si manerele pe care obisnuiesti sa le atingi constant.

Lasa totul asa cum iti doresti sa gasesti

Vrei sa mergi la culcare? Inainte sa te asezi in pat arunca un ochi de jur-imprejur. Asigura-te ca ai strans ziarele si revistele imprastiate, ca ai golit scrumierele si ca ai aruncat gunoiul. Ai sa te trezesti mult mai binedispusa stiind ca toate lucrurile sunt la locul lor.

Sursa foto: unadonna.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea