Cum sa...

#pete #haine #ulei

5 produse pentru indepartarea petelor de ulei din haine

Daca doresti sa scoti petele de ulei de pe haine, trebuie sa folosesti produse specifice, deoarece fiecare substanta trebuie tratata diferit. Daca nu ai un produs specific pentru eliminarea petelor, te poti folosi de unele solutii pe care le ai in casa.

5 produse pentru inndepartarea petele de ulei de pe haine

1. Detergent pentru vase

Unul dintre produsele pe care il ai mereu la indemana si care este foarte eficient in indepartarea petelor de pe haine este detergentul pentru vase. Acest detergent lichid concentrat va fi foarte eficient dacă il folosesti din primul moment. Cu toate acestea, solutia trebuie evitata daca imbracamintea are o culoare deschisa, deoarece ar putea pata mai mult.

Cum se procedeaza

Mai intai, pune cateva picaturi de detergent pe pata. Va fi mai bine daca o faci chiar in momentul in care te patezi.
Apoi freaca pata cu putina apa si pune imbracamintea in masina de spalat, ca de obicei.

2. Bicarbonat de sodiu

Acest produs are multiple utilizari, atat in acasa, cat si in remediile pentru sanatate si frumusete. Acesta poate fi folosit pentru o exfoliere faciala, dar si ca o solutie absorbanta de mirosuri. In acest caz, te va ajuta sa elimini petele de grasime de pe haine.

Cum se procedeaza

Pentru inceput, umezeste pata cu apa. Apoi, pregateste o pasta din bicarbonat de sodiu si putina apa, pe care o vei aplica pentru a acoperi pata.
Poti folosi o periuta de dinti pentru a freca pata, astfel incat amestecul sa patrunda mai bine.
Lasa-l sa actioneze cateva minute si spala hainele ca de obicei.

3. Pulbere de talc


Pulberea de talc este folosita, de obicei, pentru bebelusi. Dar, te va ajuta, de asemenea, sa scapi de petele de ulei de pe haine, indiferent de tesatura si culoare.

Cum se procedeaza

Intinde bine haina si pune un strat generos de pudra penru a acoperi pata. Si trebuie sa astepti cel putin 2 ore pentru ca acesta sa absoarba uleiul.
Dupa acest timp, vei peria pata. In cazul în care mai raman urme de ulei, poti repeta procedeul.In cele din urma, poti spala hainele normal.

Otet alb

Otetul este un alt produs comun pentru curatare naturala a casei. In plus, multe persoane il folosesc ca o alternativa pentru catifelarea tesaturilor, pentru a mentine culoarea hainelor, cat si pentru curatarea masinii de spalat. Este, de asemenea, o solutie eficientă pentru a elimina petele de ulei.

Cum se procedeaza

Aplica oțtet alb pe pata pana cand este complet acoperita. Lasa-l sa actioneze cel putin 30 de minute.
Apoi spala hainele ca de obicei.

Alcool

Daca produsele celelalte nu au functionat, poti recurge la alcool de 90°. Insa, aceasta solutie nu este recomandata daca hainele sunt prea delicate, deoarece le-ar putea deteriora.

Cum se procedeaza

Aplica doar cateva picaturi de alcool frecand pe pata de ulei. Dupa aceea, lasa sa actioneze cateva minute si spala hainele, ca de obicei, cu mana sau la masina de spalat.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea