Cum sa...

#curatare otet #otet

4 obiecte din casa pe care le poti curata cu banalul otet

Banalul otet te poate ajuta sa cureti casa luna si chiar sa dezinfectezi sau sa elimini mirosurile neplacute din locuinta.

Pentru mai multa putere, poti realiza un amestec dintr-o cana de otet si jumatate de ceasca de bicarbonat de sodiu. Adauga amestecul intr-un vas plin cu apa si curata rosturile dintre placile de gresie si faianta, precum si alte locuri in care murdaria este persistenta.

1.  Usa cabinei de dus
Usa cabinei de dus este predispusa la depunerile de calcar. Daca vrei sa o cureti eficient, pulverizeaz-o cu otet nediluat si curat-o bine cu un burete curat. Cada si chiuveta pot fi si ele curatate cu otet.

2. Bateriile chiuvetelor din baie si bucatarie
Bateriile chiuvetelor din baie si bucatarie pot fi acoperite cu un strat generos de calcar, mai ales la baza. Otetul poate curata zona respectiva, insa pentru aceasta trebuie sa asezi o carpa inmuiata in otet si sa o lasi acolo pret de o ora. In tot acest timp, otetul va ataca depunerile.

3. Fierul de calcat
Trebuie sa recunosti ca ti s-a intamplat cel putin o data sa ai probleme cu fierul de calcat, mai exact sa observi ca elimina apa murdara sau particule mici de calcar. Exista solutii speciale pentru curatarea fierului de calcat, dar daca nu le ai la indemana, poti folosi banalul otet. Amesteca intr-un recipient parti egale de apa si otet, apoi toarna lichidul in rezervorul fierului de calcat. Asteapta ca fierul sa se incalzeaza, pregateste un material curat pe care esti dispusa sa il sacrifici, apoi apasa butonul de aburi pana la eliminarea completa a lichidului din rezervor.

4. Jucariile
Jucariile pentru copii sunt surse grozave de microbi, bacterii si murdarie. Daca nu vrei sa folosesti produse cu substante chimice pentru a le curata, orienteaza-te catre otet. Toarna otet in apa calduta si curata jucariile. Expertii spun ca otetul le si dezinfecteaza.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului