Cum sa...

#corpuri iluminat #iluminare casa #lampi cu halogen #lampi de podea #beneficii lampi cu halogen

5 motive intemeiate sa iluminezi casa cu lampi de podea cu halogen

Suntem in secolul XXI, iar resursele de energie ale pamantului incep sa se epuizeze usor-usor. De aceea este recomandat sa consumi energia in mod intelept folosind metodele alternative de iluminat. Iata care sunt avantajele utilizarii lampilor cu halogen:

1. Reduc facturile de energie

Trebuie sa stii ca daca folosesti inca iluminatul traditional, energia consumata este foarte mare. Ar trebui sa te gandesti de doua ori, daca nu la generatiile viitoare, macar la cheltuiala pe care o faci luna de luna.

Economia la energie este principalul avantaj al folosirii lampilor cu halogen. Vei constata cu surprindere ca daca iti instalezi veioze sau lustre cu astfel de becuri energia consumata se va reduce la jumatate!

2. Au o durata de viata mai mare

Desi vei cheltui la inceput mai multi bani pe aceste lampi, care sunt de trei ori mai scumpe decat cele clasice, intr-un final vei constata ca au o durata de viata mai mare. Mai precis, de cinci ori mai mult!

3. Lumina calda

In plus, lumina lor este mult mai placuta. Lampile cu halogen produc o luminozitate mai puternica decat cele clasice. O veioza cu bec cu halogen asezata pe podea va ilumina mult mai bine decat un bec asezat pe plafon. Vei vedea ca in ziua de azi tot mai multe case si birouri sunt luminate cu acest tip de becuri, intrucat lumina lor alba este relaxanta pentru ochi.

4. Sunt sanatoase

Lampile de podea cu halogen nu contin gaze nocive care sa iti creeze probleme de sanatate. Asigura-te doar ca urmezi instructiunile din manualul de utilizare atunci cand o instalezi in living sau in dormitor.

Singurul dezavantaj al veiozelor cu bec cu halogen este ca emit caldura. Opreste-o atunci cand nimeni nu mai este in incapere. Si nu o aseza aproape de perdea ca sa eviti sa ia foc, oricat de mic ar fi acest risc.

5. Sunt decorative

O lampa de podea este mult mai decorativa decat o lustra, spre exemplu. In plus, o poti muta in orice colt al camerei, in functie de necesitati. Cauta veioza la dimensiunea cea mai potrivita pentru a se integra perfect in decor.

Sursa foto: irepairhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului