Cum sa...

# idei folosire sare # sare in bucatari #utilizare sare #sare

5 moduri inedite de a folosi sarea in casa

Sarea, condimentul nelipsit din bucatarie si din toate retele de mancare, aluaturi si chiar prajituri, poate fi utilizata in multe alte moduri si este timpul sa ii acordam atentia cuvenita. Iata cinci moduri geniale in care se mai poate utiliza sarea in casa.

Sarea curata petele de ceai sau de cafea de pe cani

Cana ta preferta de cafea sau de ceai s-a patat si este tot mai greu de curat? Nici o problema! Foloseste sarea ca sa o faci ca noua. Freaca interiorul canii patate cu sare pana petele dispar. Clateste foarte bine si sterge cu o carpa curata. Cana ta de cafea sau de ceai va straluci de curatenie!

Sarea reda stralucirea sticlei

In cazul in care ai o vaza de sticla, un ibric de cafea sau de ceai sau orice alt vas de sticla care si-a pierdut stralucirea, sarea te va ajuta sa il readuci la viata. Incepe prin a amesteca o treime cana de sare da mare cu doua linguri de otet si omogenizeaza pana la obtinerea unei paste. Pentru obiectele de dimeniuni mari va fi necesar sa dublezi sau sa triplezi cantitatile. Aplica aceasta pasta pe interiorul paharului si las-o sa actioneze 20 de minute. Freaca bine suprafata si apoi arunca pasta. Clateste cu apa curata si sterge cu o carpa moale. Obiectul de stica astfel tratat va straluci ca nou.

Sarea dezinfecteaza si desfunda scurgerile

Stim cat de neplacut poate fi faptul ca scurgerile se infunda sau miros urat. Pe langa drenajul defectuos si stagnarea apei in chivete sau in alte zone, scurgerile pot mirosi foarte urat si creeaza disconfort. Problema se poate rezolva foarte usor cu sare. Toarna o jumatate de cana de sare amestecata cu un sfert de cana de apa fierbinte in chiuveta de la bucatarie sau de la baie, sau in scurgerile din cabina de dus sau din podea o data pe saptamana. Acest lucru ajuta la mentinerea functionalitatii fara probleme a scurgerilor, si, totodata, inlatura mirosurile nedorite din bucatarie sau baie.

Sarea curata tocatoarele de lemn

Tocatoarele de lemn, din cauza taieturilor provocate de lama cutitului, sunt greu de curatat si pot deveni un loc propice de dezvoltarea a bacteriilor. Este imperios necesar sa cauti solutii de curatea a acestora si sa inveti sa le igienizezi periodic. Pentru a ajuta la eliminarea mirosurilor si petelor de pe tocatoarele de lemn, pur si simplu toarna o cantitate generoasa de sare de mare pe suprafata lor. Freaca apoi usor su o carpa umede si clateste cu apa calda si curata.

Sarea indeparteaza mirosul de ceapa sau de usturoi de pe maini

In situatia in care tocmai ai tocat usturoiul sau ceapa si esti pe punctul de a pleca la o petrecere sau urmeaza sa participi la un eveniment important, sa stii ca exista o solutie ca sa scapi de mirosul de pe maini. Pur si simplu freaca-ti mainile cu un amestec de suc de lamaie si sare si apoi spala-te cu sapun. Mirosul de ceapa sau de usturoi va disparea imediat.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea