Cum sa...

# moduri protejare casa hoti #casa hoti #protejare casa #protejare casa hoti

5 moduri ieftine de a-ti proteja casa de hoti cand esti in vacanta. De ce sunt importante camerele de supraveghere

Casa poate fi usor pradata de hoti cand esti in vacanta. De cele mai multe ori hotii opereaza cand observa ca nu mai este nimeni acasa. Tocmai de aceea este important sa iei din timp masuri pentru a-ti proteja casa de hoti, printre care si apelarea la sisteme supraveghere. Iata care sunt cele mai ieftine si la indemana masuri pe care le poti lua.

 

1. Incuie usile si ferestrele

Este de la sine inteles ca trebuie sa incui usa cand pleci de acasa, chiar si pentru cinci minute. Insa, cand vine vorba de ferestrele casei multa lume este neglijenta. Cei mai multi hoti profita de acest lucru pentru a patrunde in casa. Nu iti face sperante ca daca stai la etajul doi, de exemplu, nu se poate intampla ca hotii sa-ti pradeze casa. Nu uita ca hotii cauta in special locuintele cu acces usor in locuinta. 

2. Utilizeaza iluminatul inteligent

Apeleaza la iluminatul inteligent pentru a putea programa luminile sa se aprinda si sa se stinga la anumite intervale de timp. Acestea pot fi actionate de pe telefonul mobil astfel incat sa nu le pornesti si sa le opresti la ore fixe deoarece acest lucru ar atrage atentia. Acest lucru va descuraja hotii sa-ti intre in casa.

3. Nu tine obiectele de valoare la vedere

Chiar daca sunt in casa, acestea pot fi observate de hoti cu ajutorul binoclurilor. Sau pot fi observate in momentul in care, fara sa stii, acestia iti intra in casa pentru diverse reparatii sau chiar cu un grup de prieteni. De aceea este important ca lucrurile de valoare sa fie pastrate intotdeauna intr-un loc sigur departe de privirile oamenilor.

4. Roaga pe cineva sa ridice corepondenta

Roaga un vecin in care ai incredere sa ridice corespondenta. Daca stai la bloc este important sa ridice in special flyerele care sunt lasate pe clanta. Acestea sunt un semn ca nu esti acasa si este tot ce asteapta hotii.

5. Achizitioneaza un set de camere supraveghere video

Apeleaza la sisteme de supraveghere video profesionale daca iti doresti ca locuinta ta sa fie in siguranta, nu doar cand esti in vacanta.

Indiferent ca stai la casa sau la bloc, este important sa-ti dotezi locuinta cu camere sisteme de supraveghere video interior. Ai nevoie de camere de supraveghere de dimensiuni mici pe care le poti ascunde cu usurinta in decor. Acestea sunt utile si in cazul in care copiii stau in grija bunicilor sau bonelor. In acest fel ii poti supraveghea in permanenta asigurandu-te ca sunt bine. In plus, in cazul in care locuinta iti este pradata de hoti, aceste camere vor suprinde imaginile si va ajuta autoritatile sa-I prinda pe raufacatori.

Multe dintre sisteme de supraveghere video au wirless si pot fi conectate la internet. Astfel, vei putea observa, in timp real, ce se intampla in locuinta ta fara sa fie nevoie sa fii prezent. Poti fi la sute de kilometri departare. Cu o simpla aplicatie si un sistem supraveghere video prin internet vei putea verifica in permanenta locuinta.

Daca stai la casa  poti lua in calcul achizitionarea unui kit supraveghere video sistem cctv 4 camere dvr. Este important ca locuinta sa fie pazita bine in exterior si sa poti obtine imagini din toate unghiurile casei. Prin urmare, in cazul unei locuinte mari poti lua in calcul un kit supraveghere video 8 camere.

Un alt mod de a tine hotii la distanta, daca stai la casa, este ca pe langa sisteme supraveghere video exterior sa apelezi si la iluminare cu senzori de miscare. Un astfel de sistem de iluminare va speria hotii. Iar daca nu se lasa intimidati, camerele video vorsuprinde imagini mult mai clare in acest mod.

Nu trebuie sa te gandesti ca un astfel de echipament este scump. Din fericire, pe internet poti gasi o multime de oferte avantajoase de sisteme supraveghere ieftine, astfel incat te poti asigura ca locuinta ta este in siguranta chiar daca dispui de un buget restrans.

FOTO: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului