Cum sa...

#sfaturi practice casa #sfaturi practice

5 lucruri pe care trebuie sa le faci in casa in martie

Primavara e la doi pasi distanta, asa ca deschide ferestrele larg si trage adanc aer in piept! E timpul sa iti pregatesti casa pentru un nou sezon! Iata ce ai de facut in locuinta ta in luna martie:

Elimina mucegaiul

Oricat ti s-ar parea de rusinos, este o realitate de care nu ai niciun motiv sa te feresti. Temperaturile scazute de pe timpul iernii favorizeaza de multe ori dezvoltarea igrasiei. Dar mucegaiul nu se instaleaza odata pentru totdeauna in casa ta, asa ca poti scapa rapid de el. Exista detergenti speciali, dar la fel de bun este si inalbitorul cu clor. Curata ramele ferestrelor, verifica si dulapurile si orice colt care ar fi putut prinde umezeala.

Curata instalatia de aerisire

Dupa ce ai folosit toata iarna centrala termica pentru a-ti incalzi locuinta, e momentul sa schimbi filtrul de apa al instalatiei. Fa acelasi lucru si cu filtrele pentru aparatul de aer conditionat, pe care s-a adunat cu siguranta mult praf. Curata si detectorul de gaze si cel pentru fum, pentru ca si ele acumuleaza impuritati care le pot cauza disfunctionalitati.

Vopseste

Ofera casei tale un aspect proaspat cu ajutorul unei cutii de vopsea si a unei pensule. Este suficient sa schimbi culoarea unui singur perete, fie ca e unul de pe hol ori din living si vei avea impresia ca e o cu totul alta casa. Improspateaza si vopseaua de pe pervazul exterior al ferestrelor si pregateste jardinierele pentru a aseza din nou pe ele ghivecele cu flori.

Ordoneaza-ti sifonierul

Martie este momentul oportun sa mai arunci un ochi prin sifonier si sa vezi care sunt hainele de care nici nu te-ai atins iarna aceasta. Nu mai sta pe ganduri. Ce n-ai purtat acum, la iarna viitoare e clar ca nu o vei mai face, asadar aduna-le pe toate intr-o sacosa si doneaza-le. Odata misiunea indeplinita, transfera hainele mai subtiri la indemana, pentru ca soarele deja isi arata stralucirea si e asadar e timpul pentru lucruri potrivite de primavara.

Decoreaza-ti casa pentru Paste

Tot in martie e bine sa profiti de momentele libere si sa creezi decoratiuni pentru Paste. Copiii iti pot da o mana de ajutor in acest sens.

Sursa foto: vietq.vn

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea