Cum sa...

#curatenie casa #curatenie #sfaturi practice #sfaturi curatenie

5 locuri din casa pe care uiti sa le cureti

E greu sa faci casa sa straluceasca zi de zi, mai ales daca ai si serviciu, si unu-doi copii nazdravani. In iuresul curateniei, sunt cu siguranta locuri pe care le neglijezi si unde se aduna murdarie fara sa iti dai seama. Iata cateva indicii:

Sub frigider

Pentru ca e un loc care nu se vede, de cele mai multe ori uiti sa cureti si sub frigider. E adevarat ca frigiderul e mai greu de manevrat, dar si acolo se strange mizerie si vei avea surprize mari atunci cand, cu ajutorul cuiva mai bine facut il vei da la o parte.

In spatele robinetului

Chiuveta se numara printre piesele ceramice pe care le cureti cel mai des, insa apa care se prelinge de multe ori de pe baterie se poate depune intr-un strat calcaros in spatele robinetului. Tot acolo se poate forma si un strat urat de mazga. Cu o periuta veche poti curata acest spatiu mai greu accesibil.

Masina de spalat

Probabil ca iti imaginezi ca masina se spalat nu ar avea cum sa fie murdara cata vreme pe acolo circula mereu apa cu detergent. Dar daca vei fi putin atenta ai sa iti dai seama ca uneori cuva masinii de spalat emana un miros neplacut. De vina este inmultirea bacteriilor, mai ales atunci cand folosesti des programe cu temperaturi joase. La ele se adauga reziduurile depozitate in spatele cauciucurilor de etanseizare. De aceea, cheama periodic pe cineva care iti demonteze masina astfel incat sa o poti curata bine in interior.

Salteaua

Toate celulele moarte ale pielii care raman pe salteaua patului sunt mediul propice al dezvoltarii acarienilor, care, atunci cand se inmultesc peste masura, pot provoca alergii. Chiar daca ti se poate parea ciudat, aspira din cand in cand salteaua sau canapeaua. Si pernele ar trebui spalate regulat, cel putin de doua ori pe an, tot din aceleasi considerente igienice.

Prajitorul de paine

Si daca atunci cand te trezesti dimineata obisnuiesti sa prajesti rapid doua-trei felii de paine intr-un toaster, mai mult ca sigur ca nu il cureti de fiecare data. Insa firimiturile de paine se aduna in el si, la un moment dat, vor mucegai, asa ca cel putin o data pe saptamana, atunci cand faci curatenie in toata casa, nu uita si de aparatul care iti serveste, cu fidelitate zi de zi, cate un sendvis gustos.

Sursa foto: mirror.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare