Cum sa...

#lavanda #flori #improspatare aer #odorizante

5 idei de a improspata aerul din casa in mod natural

O casa bine aerisita cu un miros proaspat si reconfortant, este o casa cu adevarat primitoare. Lumanarile si spray-urile odorizante pot schimba aerul inchis din incaperi, insa sunt costistoare. Daca vrei sa economisesti bani, poti alege o solutie mai simpla si la indemana: produsele pe care le vei gasi in propria gospodarie. Iti prezentam cateva idei care te pot ajuta sa-ti parfumezi casa in mod natural.


1. Miros de vanilie

Cea mai simpla solutie de a-ti parfuma casa este folosirea vaniliei. Intr-un vas, se toarna apa, se adauga vanilie si se pune la fiert. Astfel, intreaga casa va mirosi a prajituri abia scoase din cuptor.


2. Spray-uri pentru mobilier

Pentru a nu cheltui banii pe spay-urile din comert, invata sa iti faci singura propria solutie de curatat mobila. Combina apa cu un sfert de cana de balsam de rufe si o lingura de bicarbonat de sodiu. Amesteca bine solutia obtinuta si pulverizeaz-o pe mobila. Astfel, vei avea mobila curata, iar casa ta va mirosi extraordinar de bine.


3. Lavanda

Se spune ca mirosul din casa iti poate schimba starea de spirit. Acest efect il are lavanda, care te ajuta sa te relaxezi si sa te binedispui. Confectioneaza saculeti mici in care sa pui lavanda si agata-i prin sifonier sau pune-i prin diferite colturi ale camerei. Te vei bucura astfel de un miros placut, folosind produse naturale ieftine.


4. Odorizante in borcan

Pentru parfumarea casei poti sa faci singur un odorizant de camera. Ai nevoie de un borcan, bicarbonat de sodiu, uleiuri esentiale, tifon si un elastic. Se amesteca bicarbonatul de sodiu cu opt picaturi de ulteiuri esentiale si se acopera borcanul cu o bucata de tifon. Pentru a fixa tifonul pe borcan se foloseste un elastic.


5. Flori proaspete

Cel mai simplu si placut mod de a-ti parfuma casa este cu ajutorul florilor. Aduna in fiecare zi flori proaspete din gradina pentru ca locuinta ta sa miroasa frumos. Mai mult decat atat, sunt unele plante de ghivece care purifica aerul din casa (crinul pacii, dracena, iedera, feriga, ficusul, limba soacrei etc).

Sursa foto: decopuntosuspensivo.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului