Cum sa...

#pastrare alimente camara #alimente camara #camara #alimente

5 alimente pe care le tii prea mult in camara

 

Este probabil ca multe dintre produsele pe care le depozitezi in camara sa aiba o data de expirare surprinzatoare peste cateva luni (sau chiar ani). Dar doar pentru ca un produs nu a expirat inca nu inseamna ca este in starea ideala pentru consum. Desi stii deja care sunt alimentele pe care nu ar trebui sa le consumi dupa data de expirare, cum ar fi laptele si branza, nu ar fi surprinzator daca nu te-ai gandi nici macar o secunda la alimentele din camara. Ar putea fi util sa verifici de doua ori produsele pe care le ai in camara de o vesnicie. Si asigura-te ca elimini aceste alimente care nu ar trebui sa ajunga in camara in primul rand.

1. Quinoa

Termenul de valabilitate al cerealelor integrale, cum ar fi quinoa si farro, depinde in mare masura de continutul lor de grasimi. Caldura, aerul si umiditatea sunt cei trei inamici principali ai cerealelor integrale, deoarece aceste elemente pot afecta negativ uleiurile lor sanatoase, ceea ce, la randul lor, poate face ca cerealele sa rancezeasca atunci cand stau in camara.

"Cerealele ar trebui sa aiba intotdeauna un aspect si un miros usor dulce sau sa nu aiba deloc aroma", afirma Consiliul Cerealelor Integral. "Daca detectati un miros de mucegai sau uleios, cerealele si-au depasit varful." Consulta aceste recipiente de depozitare pentru a pastra camara organizata si alimentele proaspete.

2. Turmeric

Condimentele tale preferate macinate, cum ar fi turmericul, ardeiul si nucsoara, isi pierd, in general, potenta dupa aproximativ doi-trei ani. Consumul de condimente vechi nu este daunator pentru sanatatea ta, dar nu vor mai adauga nicio aroma retetelor tale. Fa un test rapid de mirosire si de gust pentru a determina daca condimentul este inca proaspat.

3. Praf de copt

Aceleasi reguli pentru condimentele macinate se aplica si in cazul ingredientelor de copt. Pungile de praf de copt si bicarbonat de sodiu isi vor pierde in timp puterea de levantuire, ceea ce inseamna o prajitura  plata pentru tine. Poti testa puterea lor de leuzare cu acest experiment stiintific usor de realizat in bucataria ta: Amesteca bicarbonat de sodiu cu otet si praf de copt cu apa fierbinte. Daca fac spuma si bubuie, inseamna ca ingredientele sunt inca suficient de proaspete pentru a fi coapte.

4. Biscuiti graham

Ar trebui sa pui intotdeauna biscuitii graham dintr-o punga deschisa intr-un recipient etans pentru a preveni patrunderea umezelii, deoarece nimanui nu-i place sa manance biscuiti graham vechi. Cu toate acestea, un lot nedeschis de biscuiti graham poate deveni in continuare vechi in punga in care vin. Potrivit specialistilor biscuitii graham raman de obicei proaspeti in camara pana la noua luni.

5. Nuci si seminte

Vei dori sa mananci nuci fara coaja, cum ar fi migdalele si alunele, in decurs de cateva saptamani pana la cateva luni. "Nucile si semintele au, de obicei, o cantitate mare de ulei in ele si acel ulei va incepe sa rancezeasca dupa cateva luni in camara", a declarat Tryg Siverson, bucatar. Semnele de rancezire pe o nuca sau o samanta includ un miros de iarba sau de vopsea si un aspect inchis sau uleios. Pentru o prospetime si o longevitate optime, pune nucile si semintele intr-o punga transparenta de congelator si pune-le in frigider pentru o perioada de pana la un an. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului