Cum sa...

#toaleta #bicarbonat # solutii naturale #tartru

4 solutii naturale pentru a curata tartrul din toaleta

Toaleta este una dintre acele zone ale casei pe care incercam mereu sa o pastram in conditii impecabile. Stim foarte bine că este o zona ce reprezinta intotdeauna o sursă de microbi, de umiditate, precum si de alte reziduri.

Desi exista multe substante chimice care pastreaza toaleta curata si lipsita de mirosuri neplacute, uneori descoperim ca acestea nu sunt suficiente pentru a preveni formarea petelor de tartru.

Cum apare tartrul

Aparitia tartrului este cauzata de acumularile de calciu si de minerale prezente in alimentarea cu apa, iar culoarea este galbuie din cauza contactului cu bacteriile si cu deseurile.

Desi exista multe alternative conventionale care ajuta la eliminarea tartrului, poti cel  sa optezi si pentru solutiile naturale, prietenoase cu mediul.

4 solutii naturale pentru indepartarea tartrului din toaleta

1. Bicarbonatul de sodiu, apa oxigenata si lamaia


Bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, prezent in fiecare gospodarie, care te poate scoate din necaz. Ajută si la îndepărtarea zonelor calcifiate.

Pentru acest caz, il amesteci cu apa oxigenata si cu sucul de lamaie. Rezulta o solutie excelenta pentru a curata microbii si rezidurile acumulate in timp.

Ingrediente:

- o jumătate de cana de bicarbonat (100 g)
- 2 linguri de apa oxigenata (30 ml)
- sucul unei lamai.

Mod de preparare

Se toarna apa oxigenata intr-un bol si se amesteca cu bicarbonatul de sodiu si cu sucul de lamaie. Agita bine pana obtii o pasta groasa. Daca consideri ca este necesar, adauga putina apa pentru a obtine consistenta dorita.

Cum se foloseste:

Aplica pasta pe suprafata toaletei, dupa care freaca bine cu o perie, cu o carpa abraziva sau cu un burete. Lasa sa actioneze 20 de minute, după care clateste. Apoi, repeta procedura o data pe saptamana.

2. Otet alb si bicarbonat de sodiu

Otetul alb este unul dintre produsele de curatare ecologice care te pot ajuta sa omori o mare varietate de germeni care se dezvolta in baie. Amestecul sau cu bicarbonatul de sodiu iti permite sa elimini atat petele galbui de tartru, dar, in acelasi timp, neutralizeaza si mirosurile urate.

Ingrediente:

- 3 linguri de soda de copt (30 g)
- 2 linguri de otet alb (30 ml).

Mod de preparare:

Adauga bicarbonatul de sodiu intr-un bol si amesteca-l cu otetul alb. Asteapta sa treaca reactia efervescenta si fa o pasta groasa.

Cum se foloseste

Pune pasta pe un burete abraziv si freaca bine zonele patate de tartru. Apoi, lasa sa actioneze timp de 15 minute, dupa care clateste. Repeta actiunea de doua ori pe saptamana.

3. Otet de mere si lamaie

Proprietatile pe care le are otelul de mere pot fi folosite si ca solutie alternativa pentru a curata toaleta. Acizii sai organici se combina cu uleiurile si acizii de lamaie pentru a oferi un produs puternic impotriva tartrului inestetic.

Ingrediente:

- jumatate de cana de otet de mere (125 ml)
- sucul unei lamai

Mod de perparare:

Amesteca otetul de mere cu sucul de lamaie.

Cum se foloseste

Umezeste un burete cu amestecul, dupa care freaca intreaga suprafata a toaletei. Apoi, lasa solutia sa actioneze timp de 10 minute si apoi clatesti.

4. Bicarbonat de sodiu, sare si otet alb


Datorita efectului sau abraziv si dezinfectant, acest produs natural permite eliminarea reziduurilor care formeaza petele de tartru din toaleta. Compusii sai antimicrobieni ucid germenii si, la randul lor, ofera un efect dezodorizant impotriva mirosurilor.

Ingrediente:

- 3 linguri de bicarbomat de sodiu (30 g)
- 1 lingura de sare fina (15 g)
- jumatate cana de otet alb (125 ml)
- 1 cana de apa fierbinte (250 ml).

Mod de preparare

Combina bicarbonatul de sodiu cu sarea fina. Apoi, amesteca otetul alb cu apa fierbinte.

Cum se foloseste

Cu ajutorul unei perii sau a unui burete, freaca suprafata toaletei cu amestecul de bicarbonat si sare. Dupa aceea, toarna otetul alb intr-o sticla cu dispozitiv de pulverizare pentru a stropi zona in care ai frecat deja. Lasa-l sa actioneze 10 minute, dupa care toarna cana cu apa fierbinte.

Repeta procedura o data pe saptamana, totul pentru a avea parte de o toaletă impecabila!
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea