Cum sa...

#alcool sanitar #curatenie casa

4 moduri ingenioase in care poti folosi alcoolul sanitar in casa

 

Alcoolul sanitar, cunoscut si ca “spirt”, este un dezinfectant excelent. Insa rolul ui nu se opreste aici. Stiai ca exista o multime de alte modalitati de a folosi alcoolul sanitar in casa? Iata care sunt acestea!

1. Curata etichetele de pe borcane

Etichetele de pe borcane, caserole si alte recipiente utilizate in bucatarie, care sunt dificil de indepartat, pot fi curatate cu ajutorul alcoolului sanitar. Daca eticheta a fost eliminata, si a ramas in urma lipiciul, pune spirt pe o carpa uscata si sterge bine zona pana cand tot lipiciul dispare. Daca eticheta nu a putut fi dezlipita, tot cu ajutorul unei carpe mici, imbibata bine in spirt vei reusi. Tot ce trebuie sa faci este sa pui carpa uda peste eticheta si sa lasi sa actioneze doua minute. Maseaza bine recipientul cu carpa respectiva, si, daca este necesar, mai adauga spirt. Repeta pana cand toata eticheta si urmele de lipici dispar.

2. Spala si previne inghetarea ferestrelor

Ai ramas fara solutie de spalat ferestrele? Foloseste alcool sanitar amestecat cu apa pentru ca ferestrele tale sa arate perfect. Mai mult, daca folosesti alcool sanitar pentru a spala ferestrele, riscul ca acestea sa inghete este foarte mic. 

3. Curata perfect oglinda

Oglinda din baie sa pateaza adesea, fie din cauza stropilor de detergent, gel de dus sau alte cosmetice, fie de urme de pasta de dinti ori spuma de ras. Toate acestea pot fi dificil de indepartat. Nu si in cazul in care folosesti alcool sanitar. Pe o carpa curata, care nu lasa scame, adauga alcool sanitar si sterge bine oglinda. Vei observa ca toate petele dispar rapid, iar oglinda ta va arata ca noua.

4. Elimina urmele de marker

Urmele de marker de pe mobila sau alte obiecte din casa pot fi curatate tot cu ajutorul alcoolului sanitar. Ai grija insa in cazul mobilierului lacuit, deoarece poate distruge lacul. Testeaza-l intai pe o bucatica mica de mobilier, care nu este la vedere, pentru a te asigura ca nu ii faci mai mult rau decat bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea