Cum sa...

#curatare pete #acetona #curatenie casa

4 moduri in care nu stiai ca poti folosi acetona

Acetona nu lipseste din nicio locuinta. Desi principalul scop al acesteia este curatarea unghiilor, o poti folosi si in alte scopuri. Iata cum te ajuta acetona sa scapi de petele dificile de pe covor, podea sau obiectele de decor.

Indeparteaza cu usurinta petele

Petele dificile sau cele de marker permanent pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul acetonei. Aceasta poate fi folosita foar pe obiectele din portelan, tabla, suprafete de metal si chiar din lemn. Ai grija insa! In cazul mobilierului din lemn, vopsit su lacuit, acetona poate face mai mult rau decat bine, aceasta poate dizolva si lacul mobilierului. Din acelasi motiv, acetona nu trebuie utilizata pe obiectele din plastic.

Te scapa de urmele lasate de pantofi pe podea

Pe podea s-au format dungi negre de la pantofi? Daca acestea nu mai pot fi curatate cu nicio substanta speciala, poti apela la acetona. Inmoaie un betisor de urechi in acetona si sterge cu grija doar locul in care podeaua s-a parat. Daca ai gresie, poti folosi o discheta demachianta sau o carpa inmuiata in acetona, fara a-ti fi teama ca poti strica podeaua.

Elimina petele de lipici

Petele de lipici lasate de etichetele inestetice pot fi indepartate cu usurinta cu ajutorul acetonei. Inmoaie o discheta demachianta si sterge usor locul in care lipiciul refuza sa fie eliminat cu ajutorul apei si al detergentului de vase. Clateste apoi rapid, astfel incat acetona sa nu distruga materialul recipientelor tale din plastic.

Scapa de petele de oja de pe materialele textile

Ti-ai facut unghiile si ai patat covorul sau canapeaua? Nu iti face griji! Petele de oja pot fi indepartate cu ajutorul acetonei. Inmoaie un betisor de urechi in acetona si sterge usor pata doar in locul respectiv. In acest fel nu vei imprastia oja pe o portiune mai mare. Repeta operatiunea pana cand pata dispare.

Sursa foto: akniegirl.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare