Cum sa...

# spatiu de depozitare chiuveta #dulap chiuveta #spatiu de depozitare #depozitare #chiuveta

4 lucruri pe care sa NU le depozitezi in dulapul de sub chiuveta

Ai aruncat o privire in dulapul de sub chiuveta in ultima vreme? Sa nu te mire daca ai ajuns sa eviti sa il privesti pentru ca l-ai umplut cu atatea lucruri incata este dificil sa mai pastrezi ordinea si curatenia in acea zona.

Nu conteaza daca este vorba despre chiuveta de la baie sau cea de la bucatarie, situatia poate fi la fel in oricare din cele doua dulapuri - s-au strans prea multe obiecte si este momentul pentru a face ordine si a tria obiectele care pot sta acolo de cele care se pot depozita in alte locuri.

Incepe prin a scoate tot ce este depozitat in acele locuri, curata dulapul cu o laveta potrivita si hai sa vedem ce lucruri nu ar trebui sa le mai pui niciodata aici.

Consumabilele suplimentare

De cate ori mergi la cuparaturi revii acasa cu alte produse consumabile necesare pentru curatenie. Poate fi vorba despre solutiile de curatat, sacii de gunoi, filtrele pentru masina de spalat vase, detergentul de vase, detergentul de rufe, inalbitorii si multe alte produse. Daca nu le folosesti, nu le depozita in dulapurile de sub chiuveta. Este recomandat ca aici sa tii doar consumabilele de care ai nevoie zilnic sau saptamanal, surplusul depozitandu-l in alte spatii, cum ar fi un dulap de pe hol, garaj sau subsol, sau un corp de mobilier din bucatarie. Spatiul de sub chiuveta trebuie sa fie cat mai liber, permitandu-ti curatenia si accesul cat mai usor.

Produse chimice dure

Este foarte posibil sa ai nevoie ocazional de un produs de curatare puternic, cum ar fi inalbitorul de rufe sau clorul, dar aceste substante chimice ar trebuie depozitate in siguranta in garaj sau in subsol. Astfel ai garantia ca nu sunt la indemana copiilor, ca stau departe de obiectele pe care le folosesti zilnic si, totodata, ca nu aglomereaza inutil dulapurile de sub chiuveta.

Produsele inflamabile

Produse inflamabile pot fi produse obisnuite folosite intr-o casa, cum ar fi solventii, diluantii, produsele de lustruit, vopseaua si unele substante de curatare. Acestea pot lua foc in anumite conditii, fiind considerate periculoase si inflamabile. Cele mai notorii cauze de incepere a unui incendiu o constituie carpele uleioase care au fost folosite pentru aplicarea de lacuri pentru mobilier, in special cele care contin seminte sau ulei de in. In concluzie, nu trebuie depozitate in dulapurile de sub chiuveta, ci cat mai departe, in garaj sau in subsoluri. In acest fel previi posibile incendii si pastrezi si ordinea.

Prosoapele de bucatarie si pungile de hartie

Cu toate ca este cat se poate de convenabil sa le ai la indemana, prosoapele de bucatarie si pungile de hartie nu au ce cauta in dulapurile de sub chiuveta. Pe langa faptul ca scurgerile de apa le pot distruge, nu este igienic sa le depozitezi sub chiuveta si, totodata, ocupa si spatiul prea mult. Ar fi mai bine sa le tii intr-un alt dulap, in apropiere, intr-o zona uscata, departe de aburi si apa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare