Cum sa...

#odorizant natural #miros neplacut #odorizante # home made # cum sa prepari # haine miros

4 dezodorizante surprinzatoare care elimina mirosurile neplacute ale obiectelor din casa

Obisnuiesti sa cheltuiesti sume mari de bani pe odorizante care sa acopere mirosurile neplacute din casa? Ei bine, economiseste banii pe care ii dai pe respectivele produse, deoarece solutiile sunt chiar la indemana ta, sunt naturale si te scapa de orice miros indoielnic. Foloseste urmatoarele dezodorizante si obiectele din casa ta vor mirosi bine in fiecare zi.

1. Coaja de portocala neutralizeaza mirosul chiuvetei


Scurgerea chiuvetei din bucatarie este locul perfect pentru adunarea resturilor de mancare. Cele mai multe astfel de resturi sunt indepartate odata cu apa care se scurge, dar unele intre ele raman blocate si dau nastere unor mirosuri greu de suportat. Un dezodorizant natural foarte bun in acest caz este coaja de portocala. Rade coaja de la o portocala pe razatoarea mica si presar-o pe gura scurgerii. Las-o sa actioneze cateva minute, apoi porneste apa. Acum chiuveta ta ar trebui sa aiba un miros placut, a sarbatori de iarna.

2. Votca improspateaza mirosul hainelor

Ti-e groaza sa faci curatenie in dulap, doar pentru ca stii ca iar dai peste hainele vechi care miros ca in cele din sifonierul bunicii? Intr-adevar, unele haine pot prinde un miros neplacut, imbacsit, de vechi, dar stiai ca daca torni niste votca intr-o sticla si o pulverizezi pe haine, acestea isi vor improspata imediat mirosul? Votca ucide bacteriile care salasluiesc pe hainele tale si nu ar trebui sa-ti faci griji ca mirosul de alcool va ramane impregnat in tesaturi. Imediat ce se evapora, votca va deveni inodora.

3. Pudra de mustar elimina mirosurile neplacute din borcane

Chiar daca ai grija sa speli bine borcanele inainte de a le aseza in debara, dupa un timp vei vedea ca daca le desfaci capacele, un miros neplacut iti jeneaza nasul. Acest miros, pastrat de la produsul care a fost depozitat anterior, poate fi indepartat foarte simplu cu un dezodorizant natural. Tot ce trebuie sa faci este sa scufunzi borcanele intr-un vas incapator, in care pregatesti un amestec de apa calda si pudra de mustar.

4. Bicarbonatul de sodiu improspateaza mirosul din caserolele de plastic

Caserolele tale de plastic inca pastreaza mirosul mancarurilor de acum o saptamana? Atunci scufunda-le intr-un vas incapator, in care torni apa si dizolvi cateva linguri de bicarbonat de sodiu. Lasa caserolele peste noapte in acest amestec, iar dimineata nu vor mai avea niciun miros.

Sursa foto: wikipedia.org

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea