Cum sa...

#design interioro #amenajare bai #amenajare casa

3 stiluri populare de amenajare a baii

 

Baia este o incapere extrem de importanta si, ca loc desemnat pentru relaxare si rutina ta zilnica de ingrijire, ar trebui sa fie decorata cu bun gust, cu materiale, culori si texturi care iti reflecta personalitatea si iti confera sentimente de liniste. O baie principala descrisa de rafinament este ceva la care viseaza orice proprietar. Dar pentru a proiecta o baie perfecta este nevoie de creativitate.

Creeaza o baie care sa se potriveasca nevoilor tale si in care sa te relaxezi dupa o zi plina de activitati. Daca esti in cautarea unor idei pentru urmatoarea remodelare a baii, iti prezentam 3 stiluri de design aflate in tendintele anului 2022.

 1.   Stilul contemporan

Baile contemporane sunt elegante si pun accentul pe linii orizontale clare. Mizeaza pe detalii simple, fara ornamente si mentin accentul pe arhitectura. Este un stil ce imbratiseaza pe deplin cele mai noi tehnologii, materiale si tendinte pentru un aspect actual, cu linii curate si decoratiuni minime. In ansamblu, trebuie sa eviti ornamentele incarcate si formele traditionale.

Elementele cheie ale bailor in stil contemporan:

- baze de lavoar suspendate

- cabine de dus walk-in dotate cu cele mai noi tehnologii in materie de sisteme de dus

- cazi freestanding

- oglinzi cu lumini LED, fara rama

- baterii de lavoar minimaliste

Paleta de culori: O baie in stil contemporan se concentreaza pe arhitectura, ceea ce inseamna ca paleta de culori tinde spre un alb clar, curat; spre nuantele neutre subtile si negru. Petele de culoare apar sub forma de accesorii, cum ar fi prosoapele de baie si plantele.

 

2.   Stilul traditional

Baile traditionale sunt atemporale, confortabile si rafinate, cu suprafete stralucitoare si materiale de inalta calitate. Spre deosebire de baile contemporane minimaliste care tin cont de tendinte, baile traditionale favorizeaza o cantitate mare de detalii decorative si eleganta clasica.

 

Elementele cheie ale bailor in stil traditional:

- baze de lavoar elegante cu aspect de piatra sau marmura

- corpuri de iluminat cu aspect vintage

- cada de baie freestanding clasica, precum cea cu picioare si design retro

- lambriuri, tapet si mulaje decorative

 Paleta de culori: Culorile din baile traditionale tind sa fie pale si relaxante. Nuantele neutre subtile si cele delicate de albastru si verde functioneaza bine. Poti lua in considerare nuante mai intense de albastru, maro, gri si tonuri lemnoase, pentru un aspect mai elaborat.

3.   Stilul industrial

Inspirate de designul fabricilor si al depozitelor, baile in stil industrial sunt spatii simple, utilitare, in care materiile prime, accesoriile si finisajele dure ocupa centrul atentiei. Preferand suprafetele practice si rezistente, baile industriale gasesc frumusete în functionalitate, mai degraba decat in ​​ornamentarea suprafetelor.

Elementele cheie ale bailor in stil industrial:

- cabine de dus walk-in cu usi transparente si profil negru mat

- pereti din beton sau placati cu faianța cu aspect de caramida

- lavoare cu montaj pe blat sau pe perete

- tevi expuse si baterii de lavoar incastrate cu finisaj negru sau crom mat

Paleta de culori: Combinatiile alb-negru, nuantele cărămizii si aspectul rece al betonului sunt efectele coloristice ce trebuie sa se regaseasca intr-o baie industriala.

Fie ca iti doresti un design modern si elegant sau un stil descris de detalii clasice traditionale, exista o multime de obiecte pentru baie care iti pot contura si intregi planul de amenajare. Iti recomandam magazinul online de obiecte sanitare germanquality.ro - vei gasi elemente de calitate pentru orice stil de design. 

 

 

 

FOTO: germanquality.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului