Carpele de vase
De cele mai multe ori ignori carpele de bucatarie cand vine vorba de curatenie. Stiai insa ca acestea sunt un mediu propice dezvoltarii bacteriilor? Umezeala, petele de grasime, urmele de fructe sau legume pot fi de multe ori insesizabile ochiului liber, insa numai bune pentru ca bacteriile sa se inmulteasca peste masura. Spala carpele de bucatarie saptamanal, fara a le amesteca insa cu hainele. Este indicat sa le speli folosind un ciclu de spalare la cea mai inalta temperatura, astfel incat bacteriile sa nu aiba nicio sansa. Mai mult, in loc de balsam adauga la clatire otet. Acesta scoate mirosurile neplacute din carpe si le dezinfecteaza.
Mopul si matura
Mopurile si matura acumuleaza cantitati uriase de microbi. Mai mult, acestia se vor dezvolta nestingheriti daca produsele de curatenie nu sunt dezinfectate periodic. Matura poate fi spalata la doua saptamani cu detergent pentru a indeparta mizeria si o mare parte din microbi. Mopul, in schimb, trebuie spalat foarte bine dupa fiecare utilizare.
Intrerupatorul
Intrerupatoarele sunt unele dinte cele mai murdare obiecte din casa. Toata lumea pune mana pe ele, uneori fara a se spala inainte. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai nevoie de lumina in timp ce gateai si sa pui mana pe intrerupator fara sa te speli inainte? Pentru a evita ca bacteriile sa se inmulteasca peste masura sterge periodic intrerupatoarele cu o carpa curata si alcool sanitar. Este indicat sa faci acest lucru cel putin o data la doua saptamani.
Sursa foto: youngama.in