Cum sa...

#matura #sfaturi curatenie #intrerupator #mop #curatenie #greseli curatenie casa #sfaturi curatenie casa #curatenie casa

3 obiecte din casa pe care trebuie sa le speli mai des

Dupa ce faci curatenie ai tendinta de a arunca mopul in galeata si a-l lasa acolo pana la urmatoare autilizare? Acest lucru este total gresit! Iata trei obiceiuri la care trebuie sa renunti daca vrei sa ai o casa mai curata. Afla care sunt cele mai murdare obiecte din casa si cat de des trebuie sa le cureti.

Carpele de vase

De cele mai multe ori ignori carpele de bucatarie cand vine vorba de curatenie. Stiai insa ca acestea sunt un mediu propice dezvoltarii bacteriilor? Umezeala, petele de grasime, urmele de fructe sau legume pot fi de multe ori insesizabile ochiului liber, insa numai bune pentru ca bacteriile sa se inmulteasca peste masura. Spala carpele de bucatarie saptamanal, fara a le amesteca insa cu hainele. Este indicat sa le speli folosind un ciclu de spalare la cea mai inalta temperatura, astfel incat bacteriile sa nu aiba nicio sansa. Mai mult, in loc de balsam adauga la clatire otet. Acesta scoate mirosurile neplacute din carpe si le dezinfecteaza.

Mopul si matura

Mopurile si matura acumuleaza cantitati uriase de microbi. Mai mult, acestia se vor dezvolta nestingheriti daca produsele de curatenie nu sunt dezinfectate periodic. Matura poate fi spalata la doua saptamani cu detergent pentru a indeparta mizeria si o mare parte din microbi. Mopul, in schimb, trebuie spalat foarte bine dupa fiecare utilizare.

Intrerupatorul

Intrerupatoarele sunt unele dinte cele mai murdare obiecte din casa. Toata lumea pune mana pe ele, uneori fara a se spala inainte. De cate ori nu ti s-a intamplat sa ai nevoie de lumina in timp ce gateai si sa pui mana pe intrerupator fara sa te speli inainte? Pentru a evita ca bacteriile sa se inmulteasca peste masura sterge periodic intrerupatoarele cu o carpa curata si alcool sanitar. Este indicat sa faci acest lucru cel putin o data la doua saptamani.

Sursa foto: youngama.in

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare