Cum sa...

#frunze de dafin #beneficii

3 motive bune pentru a arde frunzele de dafin in casa ta. Ce beneficii au acestea

Frunzele de dafin sunt unul dintre cele mai utilizate condimente in bucatarie, deoarece dau o aroma diferita alimentelor. De fapt, acestea reprezinta unul dintre cele mai bine pastrate secrete culinare din bucataria mediteraneeana. Cu toate acestea, de ani de zile, poate chiar secole, acest condiment a fost folosit si in intreaga America, dar in regiunea de nord-est a Mexicului este cunoscut sub numele de laur "Castilla".

 

Este o planta care creste sub forma de tufisuri de 1 pana la 3 metri inaltime si are multe ramuri. Frunzele sunt asemanatoare unor sulite ascutite, cu o textura de piele, dar flexibila si lucioasa, cu reversul gri; florile sunt in ciorchini de 3 pana la 6, galbui. Fructele sale sunt globuloase, mici si negre. Creste in special in climatele calde, semi-secetoase, uscate si temperate, de la 10 la 2900 de metri altitudine.

Laurul de dafin este, de asemenea, utilizat pe scara larga in remedii de curatare si de infrumusetare, precum si pentru a aduce beneficii sanatatii noastre. De fapt, potrivit bibliotecii de medicina traditionala a UNAM, principala sa utilizare este ameliorarea durerilor de stomac.

Care sunt beneficiile frunzei de dafin?

Totusi, chiar si dincolo de toate acestea, se stie ca frunzele de dafin au mult mai multe beneficii. De exemplu, aceasta planta este cunoscuta ca fiind relaxanta, are proprietati antiinflamatorii si intareste sistemul imunitar datorita tuturor mineralelor si vitaminelor pe care le contine, cum ar fi fier, calciu, magneziu, zinc, potasiu, fosfor, vitamina A, riboflavina, niacina, eugenol si cineol.

Desi poate fi consumata in bauturi, supe sau tocanite, mai exista si o alta modalitate de a profita de foile de dafin, si anume arderea propriu-zisa a frunzelor uscate, care degaja vapori ce ne pot ajuta sa ne simtim mai bine. Stim ca suna ciudat, dar acest lucru iti poate aduce de fapt mai multe beneficii:

1. Reduce anxietatea

Daca ai mult stres de la serviciu, ia frunzele de dafin si arde-le pe o farfurie de portelan, ceramica sau faianta. Vei constata ca brusc incepi sa te simtiti relaxat. Exista chiar si un studiu care arata ca substanta chimica eliberata atunci cand le ardeti poate ajuta la calmarea atat a corpului, cat si a mintii.

2. Imbunatateste sanatatea tractului respirator

Avand in vedere proprietatile expectorante ale acestei plante, atunci cand ii arzi frunzele, vaporii care se emana din ele te-ar putea ajuta sa cureti acele cai respiratorii care iti provoaca atat de mult disconfort, pentru ca elimina bacteriile, purificand mediul inconjurator si, de asemenea, iti imbunatateste capacitatea cerebrala.

3. Elimina durerile de cap

Aceasta planta ajuta la reducerea durerilor de cap si a disconfortului cauzat de starile de proasta dispozitie, datorita proprietatilor sale antiinflamatorii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea