Cum sa...

#zgarieturi #cum sa #ecran lcd #reparatii

3 moduri sa repari zgarieturile de pe ecranele LCD

Ecranele LCD sunt acum prezente in aproape toate casele, fie ca sunt monitoarele televizoarelor sau ale computerelor. Zgarieturile sunt cele mai frecvente probleme care apar in cazul acestor ecrane si sunt aproape inevitabile dupa o perioada lunga de folosire. Din fericire, poti sa le repari prin cateva metode simple.

Zgarieturile de pe ecranele LDC nu pot fi inlaturate propriu-zis, insa pot fi acoperite suficient de bine, incat sa devina insesizabile. Monitoarele LCD (Liquid Crystal Display) sunt foarte delicate si predispuse micilor defectiuni superficiale, asa ca pregateste-te sa le faci fata eficient!


1. Metoda cu vaselina

Inainte sa incerci sa repari acasa un ecran LCD, verifica perioada de garantie si solicita ajutorul service-ului, daca aceasta nu s-a incheiat. In caz contrar, apeleaza la "planul B": metoda cu vaselina. Ai nevoie de:

  • apa;
  • laveta microfibra curata;
  • vaselina;


Curata bine suprafata monitorului, folosind laveta inmuiata in apa. Lasa-l sa se usuce cateva secunde, apoi aplica vaselina peste zgarietura/zgarieturi, astfel incat sa le acopere bine (nu apasa prea tare, altfel vei compromite rezultatul final). Asteapta 5 minute sa se usuce produsul aplicat, apoi indeparteaza cu carpa excesul de vaselina.

Vei observa ca zgarieturile sunt aproape insesizabile, ba chiar invizibile. Este posibil sa mai fie nevoie de aplicari suplimentare, daca vaselina dispare din zgarieturi.


2. Metoda cu radiera

Radiera pe care o foloseai la scoala poate fi instrumentul cheie pentru a repara defectiunile aparute la nivelul ecranului LCD. Ai nevoie de:

  • carpa curata microfibra;
  • apa;
  • radiera;


Sterge ecranul cu carpa umezita si lasa-l putin sa se usuce. Acum ia o radiera curata (preferabil noua) si foloseste-o ca si cum ai vrea sa stergi zgarietura (apasa foarte usor). Miscarile trebuie sa fie de-a lungul zgarieturii.


3. Metoda cu alcool izopropilic

Pentru aceasta metoda eficienta de a repara zgarieturile de pe suprafata unui ecran LCD ai nevoie de:

  • apa;
  • doua lavete curate de microfibra;
  • solutie de curatat (apa si alcool izopropilic);


Inainte de toate, pregateste solutia de curatat, diluand o parte de alcool izopropilic in 20 de parti de apa. Sterge ecranul cu una dintre lavete inmuiate in apa, apoi afunda cealalta carpa in solutia de curatat si sterge bine zgarieturile. La final, mai sterge o data ecranul cu laveta umeda curata.

Metoda functioneaza, deoarece solutia speciala dizolva stratul anti-stralucire are umple regiunea deteriorata.

Sursa foto: wikihow.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cum-sa

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare